Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα πλην ειδικών-Νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου | Ανακοινώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα πλην ειδικών-Για 2 εβδομάδες-Νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου-Ανακοινώσεις Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά , την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη, είχαμε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, αναφορικά με την πανδημία κορονοϊού.

Η κα Β. Παπαευαγγέλου είπε:
 • Το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές μεγάλες πόλεις, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 • Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 12.03.2021 2.405 κρούσματα κορονοϊού, 49 θανάτους και 521 διασωληνωμένους ασθενείς.
 • 1.137 εντοπίστηκαν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 235, ενώ στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 87.
 • Ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% που θεωρείται το «πράσινο» όριο, ενώ μίλησε και για περιοχές στις οποίες έφτασε ακόμη και το 7%.
 • Τις τελευταίες δύο μέρες, οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500. Μόνο στην Αττική έγιναν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία.
 • Tα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 20.000.
 • Η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας Covid στην Αττική υπολογίζεται στο 92%.
 • Η διασπορά οφείλεται στον συνωστισμό, γίνεται ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και  διασπορά στους χώρους εργασίας.
 • Οι ειδικοί ζήτησαν οριζόντιο κλείσιμο στα  σχολεία όλης της χώρας για δύο εβδομάδες. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.
Ο κος Ν. Χαρδαλιάς είπε:
Για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα ισχύσει ότι και τις υπόλοιπες ημέρες. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι περιοχές

Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο Δήμος Καλυμνίων, ο Δήμος Ρόδου, ο Δήμος Χίου και ο Δήμος Ανωγείων.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται

Οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο Δήμος Σκιάθου.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.
Κλειστά σχολεία
Από την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων έως 29 Μαρτίου 2021 και τα μαθήματα θα γίνονται με Τηλεκπαίδευση σε όλη τη χώρα. Τα ειδικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.
Θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέραν του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές που λειτουργούσαν δια ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του τέστινγκ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Δείτε

Οι λόγοι που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα για 2 εβδομάδες

Δείτε επίσης

Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Kάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνεται η επιστροφή στην κανονικότητα
Πελώνη: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, μόνον στρατιωτική, ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα
Δημοτικά σχολεία: Ρυθμίσεις βαθμολογίας Β’ τριμήνου για το σχολικό έτος 2021-22
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Συνομιλία με μαθητές, της Ν. Κεραμέως και Ζ. Μακρή
Υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπ/κές ανάγκες: Υποβολή δικαιολογητικών για Πανελλαδικές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

 1. konstantina dimarxou σε

  Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16/3/2021 προσωπικού όλων των ειδικών . Αν κολλήσουμε κορονοιό θα έχουν το ανάθεμα μας.

Γράψτε μία απάντηση