Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Λέσβο τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 λόγω σεισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Λέσβο τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 λόγω σεισμού. Προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές από τη σεισμική διεργασία. 

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Λέσβο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές από τη σεισμική διεργασία. Την απόφαση αυτή πήρε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κος Ταξιάρχης Βέρρος, ο οποίος τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εξής:

“Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από τις 4.00 το πρωί και συνεχίζεται έχοντας δώσει μέχρι τώρα δύο σεισμούς της τάξης των 5R και αρκετούς μικρότερους. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικροζημιές σε 3 οικίες στον Μόλυβο και 2 στην Πελόπη και πτώσεις βράχων στην Επαρχιακή οδό κοντά στην Αργενο που απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση μηχανήματος του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή κ. Ε. Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση. Για ότι νεότερο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από τον Δήμο”.

“Γραφείο Κοινότητας και Νηπιαγωγείο Λεπέτυμνου. Ρωγμές, όπως και σε οικίες. Υπάρχουν αρκετά κτίσματα σε όλους τους οικισμούς που έχουμε πάει μέχρι τώρα (Μανταμάδος, Κάπη, Πελόπη, Στύψη, Λεπέτυμνος, Αργενος, Μόλυβος) που καλό θα ήταν, μέχρι να γίνει αυτοψία από τα συνεργεία μηχανικών που θα έρθουν από την Αθήνα, να μην κατοικηθούν”.

Κλειστά σχολεία στη Δυτική Λέσβο – Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα, βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, όσο παρακολουθείται από τους ειδικούς η μετασεισμική ακολουθία.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και καταγράφονται οι ευτυχώς ελάχιστες και μικρές ζημιές που έχουν προκληθεί, σε τρεις (3) οικίες στο Μόλυβο, σε δύο (2) στην Πελόπη αλλά και πτώσεις βράχων στην επαρχιακή οδό της Αργένου, που ήδη απομακρύνθηκαν μετά την άμεση παρέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου.

Δείτε επίσης

Νίκη Κεραμέως για σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα-Τι είπε για μάσκες, απουσίες και διορισμούς 

Κεραμέως-πίνακες Γενικής: Tις επόμενες εβδομάδες το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στο άνοιγμα των Πινάκων 

ΑΔΕΔΥ-διεκδίκηση ΜΚ 2016-1017: Πίσω από την αίτηση “κρύβονται” δικηγορικά γραφεία 

Αιτήσεις εισαγωγικής επιμόρφωσης από Παρασκευή 23.12.2022 έως Πέμπτη 19.01.2023 

Πριν φύγετε

Κεραμέως για μισθούς εκπαιδευτικών-νέους διορισμούς-Πανελλαδικές και εκλογές-καθηγητές καλ/χνικών 

ΟΛΜΕ: Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης για τις μονιμοποιήσεις και για νέες προσλήψεις το νέο έτος

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση