Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων για 3 ημέρες για λόγους απολύμανσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων για 3 ημέρες για λόγους απολύμανσης: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Ειδικά Σχολεία την Παρασκευή 5, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Χαλκιδέων

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Ελενας Βάκα αναστέλλεται προσωρινά και για 3 ημέρες η δια ζώσης λειτουργία σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων.

Συγκεκριμένα 131 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, διακόπτουν προσωρινά τη λειτουργία τους την Παρασκευή 05, τη Δευτέρα 08 και την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2021.

Η προσωρινή διακοπή γίνεται για λόγους υγιεινής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης στις 131 σχολικές μονάδες.

Η Εύβοια σήμερα Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου κατέγραψε 55 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ εχθές Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 71 κρούσματα.

Τα κλειστά σχολεία και τμήματα στο Δήμο Χαλκιδέων εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχονται σε 15, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων
Την προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων για τρεις (3) ημέρες, ήτοι από την Παρασκευή 05/02/2021 έως και την Τρίτη 09/02/2021, αποφάσισε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Η αναστολή λειτουργίας αποφασίστηκε για λόγους υγιεινής και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες απολύμανσης.
Οι τρεις (3) ημέρες κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης σε 131 σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων.
Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη, βάσει του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/01-08-2017) και των διατάξεων του άρθρου 75 παρ. 1 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 (περ.4, παρ.27).
Η αρμοδιότητα απόφασης προσωρινής αναστολής λειτουργίας τμημάτων και σχολικών μονάδων, δημόσιων και ιδιωτικών προς αποφυγής κινδύνου εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού (COVID-19), λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, κατ’ εφαρμογή του εκάστοτε ισχύοντος Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Κρούσματος της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4722/2020.

Δείτε σχετικά

11 κρούσματα στο ΕΕΕΕΚ Εύβοιας: Κλειστά σχολεία και τάξεις στην Εύβοια
Αναστολή λειτουργίας 4ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού

Δείτε επίσης

Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων-Δεν έχει προγραμματισθεί συζήτηση αύριο
Σύψας: Συρροές κρουσμάτων έχουμε στα σχολεία σύμφωνα με αναφορές που λαμβάνουμε
Ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού-Πιθανό σκληρό lockdown-Τι θα γίνει με τα σχολεία
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply