Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστά σχολεία Τρίτη 16.02.2021 λόγω κακών καιρικών συνθηκών | Συνεχής ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστά σχολεία Τρίτη 16.02.2021 λόγω κακών καιρικών συνθηκών-Αποφάσεις Περιφερειών και Δήμων της χώρας – Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Κλειστά σχολεία Τρίτη 16.02.2021
Περιφέρεια Αττικής
Mέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη κου Γ. Πατούλη – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

_______________________

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν και αύριο Τρίτη κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Η απόφαση αυτή ελήφθη για να μην διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Διευκρινίζεται ότι για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση, αλλά θα ληφθεί απόφαση από κάθε Δήμο ξεχωριστά, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο και πάντα με στόχο την απολύτως ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των πολιτών.

_______________________

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Παρατείνεται και την Τρίτη 16/2 η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, παρατείνεται και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και μετά, ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, διά ζώσης ή με τηλεκπαίδευση, θα αποφασίζεται από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

_______________________

Κλειστά σχολεία Τρίτη 16.02.2021
Δυτική Μακεδονία

Με απόφαση των Δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Γυμνάσια και τα Λύκεια  και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

_______________________

Θεσσαλία
Δήμος Βόλου

Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της ύπαρξης πάγου σε σημεία του οδικού δικτύου, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου θα παραμείνουν κλειστά, και αύριο Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Με απόφαση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικού, λόγω χιονόπτωσης, παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα μαθήματα δύνανται να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών αρχών.

Δήμος Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μουζακίου,

ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

_______________________

Στερεά Ελλάδα
Π.Ε Φθιώτιδας

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Δήμοι Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας

Οι Δήμοι Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας, αναστέλλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021.

Ευρυτανία
Δήμος Καρπενησίου
Ανακοίνωση

Και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Καρπενησίου, θα μείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε- εκπαίδευση σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και το Κδαπ Μεα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βοιωτία
Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι λόγω λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας σε συνεννόηση με τους διευθυντές της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Βοιωτίας κ. Ελένη Παπανικολάου και κ. Λάμπρο Κούτσικο, αποφάσισε, αύριο Τρίτη 16/02/2021, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Α’ θμιας, Β’ θμιας, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) του Δήμου Λεβαδέων να παραμείνουν κλειστά.

Ωστόσο, η διδασκαλία σε Α’ θμια και Β’ θμια θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Για την λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες, θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.

Δήμος Θηβαίων

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της  σφοδρής χιονόπτωσης  και του ισχυρού παγετού, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα γυμνάσια, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί για την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα γυμνάσια και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Φωκίδα
Δήμος Δελφών
Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης,
Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου
Δελφών και την Τρίτη 16/02/2021.
Εύβοια
Δήμος Χαλκιδέων
Προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου .
Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, για τρεις ημέρες, ήτοι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.
Η διακοπή λειτουργίας είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινούνται στα Ειδικά Σχολεία από όμορους Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

_______________________

Κλειστά σχολεία Τρίτη 16.02.2021
Κρήτη
Ηράκλειο

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Χανιά

Κλειστά θα είναι από σήμερα έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά.

_______________________

Κέρκυρα

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία έφερε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο νησί και παγετό, που κυριαρχεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα 24ωρα.

Την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη έπειτα από κοινή απόφαση που έλαβε με τους τρεις δημάρχους του νησιού.

_______________________

Κεφαλονιά – Ιθάκη

Ανακοίνωση

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

Λόγω επέλασης της κακοκαιρίας “Μήδεια” και των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, πιθανή χιονόπτωση στα ορεινά, εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες) που αναμένεται να εκδηλωθούν στα νησιά μας από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη 16/02/2021.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σταύρος Π. Τραυλός

_______________________

Λέσβος-Χίος

Με απόφαση των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και Τρίτη 16 Φεβρουαρίου.

Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

_______________________

Δυτική Ελλάδα
Π.Ε. Ηλείας

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας.

Δήμος Αγρινίου

Κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο του Αγίου Βλασίου.

_______________________

Πελοπόννησος

Κορινθία: Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας και Νεμέας, ενώ στο Δήμο Σικυωνίων δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων, Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού.

Αργολίδα: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, Αργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

Αρκαδία: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους Δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και βόρειας Κυνουρίας

Λακωνία: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους, Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

Δείτε επίσης

Κλειστά τα ειδικά σχολεία Χαλκίδας έως Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 με απόφαση της Δημάρχου
ΦΕΚ-Μέτρα κορονοϊού 15.02 έως 01.03.2021: Λειτουργία σχολείων ανά επίπεδο κινδύνου-Χρήση κολυμβητηρίων
Καθολικό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια: Οι περιοχές σε επίπεδο αυξημένου και πολύ αυξημένου κινδύνου
Δημόσιο-νέα μέτρα: Πλάνο εργασιών-νέες βεβαιώσεις κίνησης-άδεια ειδικού σκοπού-ομάδες αυξημένου κινδύνου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση