Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία: Του Σεραφείμ Λάππα, Σχολικού Νοσηλευτή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία: Του Σεραφείμ (Μάκη) Λάππα-Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25) – “Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο μαθητή ακόμα”.

Κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία
Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο μαθητή ακόμα, κλείστε τώρα τα ειδικά σχολεία!

Πέρασε μία εβδομάδα που σχεδόν όλα  τα σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότεροι  μαθητές είναι ασφαλείς στο σπίτι τους . Τα μοναδικά σχολεία που είναι ανοιχτά είναι της Ειδικής Αγωγής.

Το περίεργο είναι πως η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα επιπλέον μέτρο για τα ΣΜΕΑΕ τα οποία υπολειτουργούν με τα περισσότερα να μην έχουν επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού  καθώς έχουν πάρει άδειες ειδικού σκοπού .

Ακόμα παρατηρούμε πως 1 στα 8 ειδικά σχολεία είτε είχε κλείσει λόγω κρούσματος covid19 και έχει ανοίξει τώρα είτε είναι κλειστό τώρα .

Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου η πανδημία είναι στο αποκορύφωμά της , τα νοσοκομεία στην Κεντρική Μακεδονία είναι σχεδόν γεμάτα , στη Λάρισα το ίδιο και η Αττική αυτήν την στιγμή έχει φτάσει στο 80% πληρότητα .

Παρατηρούμε ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρόλο που εφαρμόζουν όλα τα μέτρα έχουν κολλήσει και οι ίδιοι κορονοϊό και τα ειδικά σχολεία είναι ανοιχτά με τα παιδιά  να είναι όλα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Τι πρέπει να γίνει;

Να θρηνήσουμε κάποιο μαθητή  για να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να κλείσουν τα ειδικά σχολεία έστω και για 1 εβδομάδα μέχρι να περάσει το “peak” της πανδημίας στην χώρα μας;

Το να κλείσουν για 1 εβδομάδα τα Ειδικά Σχολεία και να ανοίξουν με επιπλέον μέτρα και προσωπικό νομίζω είναι αυτονόητο  και επιβεβλημένο για την δημόσια υγεία όλων μας.

Καλύτερα να κλείσουν Τώρα πριν είναι πολύ αργά .

Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας

Σχολικός Νοσηλευτής – ΠΕ25

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία και τμήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων covid-19
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους
ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ προς ΕΟΔΥ: Διενέργεια τεστ κορονοϊού σε προσωπικό και μαθητές/τριες ΣΜΕΑΕ
ΕΝΕΛΕΑ για ειδικά σχολεία: Aνάγκη λήψης άμεσων μέτρων-Επρεπε ήδη να έχουν ληφθεί
 ΔΟΕ-Κλείσιμο σχολείων: Ομολογία αποτυχίας των μέτρων-Ορθά παραμένουν ανοικτά τα ειδικά

Πριν φύγετε

Αίτημα διενέργειας τέστ κορονοϊού σε μαθητές και εργαζόμενους ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ, προς την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση