Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλειστό σχολείο στη Δάφνη προληπτικά λόγω κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλειστό σχολείο στη Δάφνη προληπτικά λόγω θετικού κρούσματος στον κορονοϊό, κηδεμόνα μαθητή – Ανακοίνωση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

Κλειστό σχολείο στη Δάφνη

Σε Ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού αναφορικά με κρούσμα θετικό στον κορονοϊό, κηδεμόνα μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.

Πρόκειται για ένα από τα 45 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα και ταξιδιώτη στη γνωστή εκδρομή στα Ιεροσόλυμα.

Ετσι θα παραμείνει κλειστό έως να προκύψουν νέα στοιχεία το 9ο Δημοτικό σχολείο Δάφνης και ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού ξεκινάει την απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Δείτε την Ανακοίνωση του Δήμου

Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι το ύποπτο κρούσμα  κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη:

Εχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων.

Προβαίνει σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία.

Γραφείο Δημάρχου

06.03.2020

Δείτε

Εκτακτη σύσκεψη Υπουργών Παιδείας ΕΕ με πρωτοβουλία της Υπουργού Νίκης Κεραμέως

Ενημέρωση  είχαμε σήμερα από τον Καθηγητή κο Σωτήρη Τσιόδρα

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα είχαμε νέα ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με αυτήν έχουν εντοπισθεί άλλα 14 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό καταγεγραμμένων ασθενών σε 45 συνολικά.

Ο κος Τσιόδρας ανέφερε επιπλέον πως τα 11 από τα 14 σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μετείχαν στη γνωστή εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ενώ τα υπόλοιπα 3 είναι στενές επαφές του περιβάλλοντος κάποιων εκ των εκδρομέων.

Επίσης ο Καθηγητής ανέφερε τα εξής:
Απαγόρευση εκδρομών εξωτερικού
2 εβδομάδες επιπλέον τα μέτρα για Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο
  • Για την Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο τα ληφθέντα μέτρα παρατείνονται για 2 ακόμη εβδομάδες και λαμβάνονται μέτρα για αθλητικούς αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Από και προς την Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές.
Επιδείνωση υγείας 66χρονου
  • Ο 66χρονος διαγνωσθείς με τον κορονοϊό,  νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίο και  διασωληνώθηκε σήμερα το πρωϊ.
  • Περιμένουμε νέο ιατρικό ανακοινωθέν μέσα στην ημέρα.
Δείτε αναλυτικά την Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα  – 6/3/2020.

Δείτε σχετικά

Σχολεία και κορονοϊός: Απεστάλη εγκύκλιος με οδηγίες κατά της διασποράς του ιού
Εκπαιδευτικοί-σχολεία-κορονοϊός: Οδηγίες από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Καθηγητής Τσακρής για κορονοϊό: Περάσαμε στις αλυσίδες μετάδοσης-Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση