Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή σε μερικά χρόνια; – 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή σε μερικά χρόνια; – 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης – Το Sakidio για την ημέρα αυτή προτείνει ένα βίντεο που δημιούργησε, καθώς και τα φύλλα εργασίας που το συνοδεύουν.

Κλιματική αλλαγή

22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η 22α Απριλίου αναδείχθηκε για πρώτη φορά ως παγκόσμια ημέρα της Γης στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1970, ένα χρόνο μετά από μια πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Σάντα Μπάρμπαρα που σκότωσε περισσότερους από 10.000 θαλάσσιους οργανισμούς και αναγνωρίζεται ευρέως ως η επέτειος της γέννησης του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος, σύμφωνα με το Graphic News.

Το θέμα του 2024 είναι «Επενδύστε στον Πλανήτη μας» – μια ημέρα που αναδεικνύει τη σημασία της αφιέρωσης χρόνου, πόρων και ενέργειας για την επίλυση της κλιματικής κρίσης. Η Climate Coalition υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να σωθεί το περιβάλλον είναι να οργανωθούν εκδηλώσεις για το κλίμα και τη φύση σε τοπικό επίπεδο.

Το Sakidio για την ημέρα αυτή προτείνει ένα βίντεο που δημιούργησε, καθώς και τα φύλλα εργασίας που το συνοδεύουν.

Ο τίτλος είναι : Κλιματική αλλαγή-Πώς θα είναι η ζωή σε μερικά χρόνια;

 

Και θεωρητικό υλικό για την διδακτική αξιοποίησή του καθώς και τα δωρεάν φύλλα εργασίας, τα βρίσκετε εδώ: https://tosakidio.gr

Σύμφωνα με το Sakidio

Για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις όμως της συγκεκριμένης ημέρας, έχουμε και αρκετά άλλα ολοκληρωμένα projects (βίντεο, θεωρητικό υλικό και φύλλα εργασίας αυτών), που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον εκπαιδευτικό, στα πλαίσια: της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, της γεωγραφικής εκπαίδευσης, της κοινωνικοοικονομικής σημασίας των περιοχών αυτών, της ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης και στα πλαίσια συνδυασμού διαφορετικών επιστημών, καθώς η μελέτη των βουνών, των θαλασσών, των λιμνών, των ποταμών και των οικοσυστημάτων τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, που συνδυάζει την εκπαίδευση γύρω από το φυσικό περιβάλλον, τη γεωγραφία, την οικολογία, υδρολογία, και την κοινωνιολογία.

Μπορούν να λειτουργήσουν ως αυτόνομο πληροφοριακό υλικό και ως αφόρμηση σε σχέδια εργασίας που αφορούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αλλά και άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως πχ. στη Γεωγραφία Ε΄ και Στ’ Δημοτικού-Μελέτη Περιβάλλοντος Γ΄, Δ΄ Δημοτικού, Γλώσσα, Ιστορία. Εργαστήρια Δεξιοτήτων: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υποθεματική: Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά

Πιο συγκεκριμένα, στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε το σχετικό μας υλικό με:

Όλα τα βίντεο προσεγγίζουν με αυθεντικότητα ως προς την πιστότητα των πλάνων τους, το πλαίσιο των αλληλεπιδράσεων (φυσικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών), των περιοχών.

Δείτε επίσης

Τα μυστικά της Μόνα Λίζα-to sakidio: Μια εκπαιδευτική πρόταση για την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης

Σχολική μέρα φιλοζωίας: Τα 7 πιο έξυπνα ζώα του κόσμου-Βίντεο και φύλλα εργασίας από To Sakidio 

Οι Ηρωες του 1821 ζωντανεύουν με Τεχνητή Νοημοσύνη από to sakidio – Video και Φύλλα Εργασίας 

Το σακίδιο-tosakidio: Αποθετήριο εκπαιδευτικών video με υλικό διδακτικής αξιοποίησης 

Ο Μέγας Αλέξανδρος με Τεχνητή Νοημοσύνη: Video και Φύλλα Εργασίας από “To Sakidio” 

Χορήγηση φαρμάκων σε μαθητές στο σχολείο: Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση