Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κλήρωση ΑΣΕΠ-ΠΑΣΑΔ: Να γίνει άμεσα δημοσιοποίηση των Πινάκων για να είναι νόμιμες οι διαδικασίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κλήρωση ΑΣΕΠ-ΠΑΣΑΔ: Να γίνει άμεσα δημοσιοποίηση των Πινάκων για να είναι νόμιμες οι διαδικασίες – Η κλήρωση επί των ισοψηφισάντων να γίνει επί πραγματικών και μη αμφισβητήσιμων στοιχείων.

Κλήρωση ΑΣΕΠ-ΠΑΣΑΔ

Γνωστοποιήθηκε εχθές, Παρασκευή 18.06.2021 ότι το ΑΣΕΠ θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν.4765/2021 (ΦΕΚ 6/τ.Α’/15-1-2021) και στο άρθρο 61 του Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α’/29-1-2019), μεταξύ των ισοβαθμούντων υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 & ΠΕ73 και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης βάσει της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση
για τους ισοβαθμήσαντες των ανωτέρω κλάδων θα διενεργηθεί στις 22-6-2021, ημέρα Τρίτη, και ώρα 09:00 το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι
μπορούν να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική κλήρωση απευθείας στο Web τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.
Επ αυτού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων

εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από το ΑΣΕΠ να δημοσιεύσει άμεσα τους πίνακες ώστε η κλήρωση επί των ισοψηφισάντων να γίνει επί πραγματικών και μη αμφισβητήσιμων στοιχείων.

_________________

Η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ
Να γίνει ΑΜΕΣΑ δημοσιοποίηση των πινάκων.

Καλούμε το ΑΣΕΠ να δημοσιεύσει ΑΜΕΣΑ τους πίνακες ώστε η κλήρωση επί των ισοψηφισάντων να γίνει επί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Η διαδικασία της κλήρωσης δε μπορεί να γίνει επί κρυμμένων-αδημοσιοποίητων πινάκων γιατί έτσι δεν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Αν δε δημοσιευτούν οι πίνακες ουδείς γνωρίζει με ποιον και γιατί ισοψήφισε κι αν βρίσκεται ορθώς στη διαδικασία της κλήρωσης.

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει ΑΜΕΣΑ στο ΑΣΕΠ και ν’ απαιτήσει ΑΜΕΣΑ κοινοποίηση των πινάκων για να είναι νόμιμες και οι διαδικασίες.

Νομικές ακροβασίες που διακυβεύουν τους μόνιμους διορισμούς, μετά από τόσα χρόνια, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

ΠΑΣΑΔ

_________________

Σύμφωνα με την παράγραφο 4-η του άρθρου 61 του νόμου 4589/2019

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων στον συνολικό βαθμό, προηγείται κατά σειρά ο υποψήφιος ο οποίος έχει περισσότερες μονάδες:

αα) στα κοινωνικά κριτήρια και αν και αυτές συμπίπτουν, ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο κριτήριο της υποπερίπτωσης ββ΄ της περίπτωσης γ΄ του άρθρου 57,

ββ) στα ακαδημαϊκά κριτήρια και αν και αυτές συμπίπτουν, ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου,

γγ) στο κριτήριο της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η επιλογή με βάση τα ανωτέρω κριτήρια, διενεργείται από το Α.Σ.Ε.Π. κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμησάντων.

Δείτε επίσης

Προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2019-Κλήρωση ισοβαθμούντων
Προσωρινοί Πίνακες 1ΓΕ/2019: Εκπαιδευτικών Α/θμιας ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73 και Β/θμιας ΠΕ79
Επανέκδοση προσωρινών πινάκων 1ΓΕ/2019 ΑΣΕΠ ΠΕ60 Νηπιαγωγών και ΠΕ70 Δασκάλων
Αριθμός αιτήσεων 1ΓΕ/2019: Αναλυτικά ανά κλάδο και ειδικότητα

Πριν φύγετε

 Διάθεση self test-Δικαιούχοι: Τι θα ισχύει τους επόμενους μήνες-Η περίπτωση Αχαΐας και Αττικής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση