Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κοινή διακήρυξη ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24/09

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινή διακήρυξη: Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) αποφάσισε την κοινή διακήρυξη με τις δύο εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) για την απεργία της Τρίτης 24/09.

Κοινή διακήρυξη

Ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ

“Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), συνεδρίασε έκτακτα σήμερα (20/09) μετά τη δημοσιοποίηση των ακραία αντεργατικών διατάξεων του «μίνι συνδικαλιστικού» σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας. Αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη απεργίας για την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και τη συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) με ομόφωνη απόφαση των διοικητικών τους συμβουλίων προχώρησαν στην ακόλουθη κοινή διακήρυξη, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους σε δυναμικό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης, 24/9”.

Κοινή ανακοίνωση των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών

“Οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) δίνουν τα τελευταία χρόνια κοινό αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προβεί σε κοινές εκδηλώσεις και δράσεις με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση της 4/2/2016 ενάντια στις τότε προτεινόμενες αντιεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές.

Τα συνδικάτα της εκπαίδευσης απεργούν στις 24 Σεπτέμβρη 2019 κόντρα στο «μίνι συνδικαλιστικό» σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση. Αυτό περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, την συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους μισθούς και τους όρους εργασίας χιλιάδων ανθρώπων.

Το εκπαιδευτικό κίνημα της χώρας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων και των νέων ανθρώπων. Παλεύει για την προστασία των δημόσιων αγαθών, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο της εργασίας απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης”.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ: Θανάσης Κικινής

Ο  Πρόεδρος της ΟΛΜΕ: Θεόδωρος Τσούχλος

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ: Μιχάλης Κουρουτός

________________________

Δείτε επίσης

Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Συνάντηση ΟΛΜΕ με Γεν. Γραμματέα Υπ. Παιδείας: Διορισμοί – Προσλήψεις κ.α. 

ΔΟΕ: Δωρεά στο Ειδικό «Νταού Πεντέλης» – Ελεγχος σχολικών μονάδων λόγω σεισμών

Απόφαση ΣτΕ για Θρησκευτικά: Ανακοινώσεις από ΥΠΑΙΘ, Γαβρόγλου, Φίλη

Λογοθεραπευτές Αττικής: Πρόσληψη Δευτέρα 23 και όχι Τρίτη 24/09, λόγω απεργίας 

Συνδικαλιστικός νόμος: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργίες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση