Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κοινοβουλευτικός έλεγχος-Υπουργείο Παιδείας: Σχολιασμός του Παρατηρητηρίου για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινοβουλευτικός έλεγχος-Υπουργείο Παιδείας: Σχολιασμός του Παρατηρητηρίου για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανταπόκριση του ΥΠΑΙΘ.

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Το Παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στις Ερωτήσεις των κομμάτων.

Ο σχολιασμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου έγινε έπειτα από επεξεργασία των δεδομένων που είναι διαθέσιμα στο σχετικό link στο site της Βουλής των Ελλήνων.

Η Ανακοίνωση του Παρατηρητήριυ για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετεξεταστέο» κρίνεται το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων όσον αφορά την υποχρέωσή του να ενημερώνει τη Βουλή, τους φορείς και τους πολίτες.

Με ποσοστό 47.7%, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν απαντά ούτε σε 1 από τις 2 ερωτήσεις που καταθέτουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων.

  • Πιο ειδικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει 317 ερωτήσεις, αναφορές, επίκαιρες ερωτήσεις και αιτήματα κατάθεσης εγγράφων. Από αυτά έχουν απαντηθεί 155, δηλαδή ποσοστό 9%.
  • Η κοινοβουλευτική ομάδα τουΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει 213 μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου και έχει λάβει 93 απαντήσεις, δηλαδή ποσοστό 6%.
  • 51% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για το ΚΚΕ, το οποίο έχει καταθέσει 282 ερωτήσεις, από τις οποίες απαντήθηκαν οι 144.
  • Το ΜέΡΑ25 έχει λάβει τις λιγότερες απαντήσεις, με ποσοστό 34%. Η κοινοβουλευτική του ομάδα έχει καταθέσει 141 ερωτήσεις για τις οποίες έχει λάβει απάντηση μόλις για τις 48.
  • Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση, η οποία έχει λάβει 203 απαντήσεις για 371 απαντήσεις, δηλαδή το 7%.
  • Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει καταθέσει 359 ερωτήσεις, εκ των οποίων έχουν απαντηθεί οι 161, δηλαδή το 8%.

Η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στις κοινοβουλευτικές της υποχρεώσεις αποτυπώνεται πιο έντονα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για αναστολή λειτουργίας σχολείων και ΑΕΙ μέχρι και σήμερα, το υπουργείο έχει απαντήσει μόλις το 28.7% των ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Δείτε επίσης

Λίστα κλειστών σχολείων και τμημάτων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού | Ανανεώνεται
Νέο Πρωτόκολλο Αναστολής Λειτουργίας Σχολείων από τον ΕΟΔΥ
 Καθορισμός ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19: Νέα Απόφαση σε ΦΕΚ

Πριν φύγετε

ΟΛΜΕ για εγκύκλιο εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων: 3 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση