Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα Γενικά σχολεία: Λεπτομέρειες του νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα Γενικά σχολεία: Λεπτομέρειες του νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στη Βουλή.

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα Γενικά σχολεία

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής, για Πρόγραμμα 46.000.000 ευρώ για πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία, το especial.gr συγκέντρωσε τις παρακάτω πληροφορίες.

Συγκεκριμένα

Α. Το προαναφερθέν Πρόγραμμα ΕΣΠΑ των 46.000.000 ευρώ, αφορά σε 2.800 με 3.000 προσλήψεις αναπληρωτών Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) για το επόμενο σχολικό έτος 2020-21. Ο αριθμός προκύπτει από τη διαίρεση των 46.000.000 με το κόστος μισθοδοσίας του αναπληρωτή.

Β. Πρόκειται περί νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο δεν έχει σχέση με τα υπάρχοντα Προγράμματα ΕΣΠΑ των ΕΔΕΑΥ-ΚΕΣΥ /”Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης”, “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ /Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”, “Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου “, “Τάξεις Υποδοχής-ΕΚΟ”, τα οποία δίνουν προσλήψεις αναπληρωτών Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23).

Γ. Οι αναπληρωτές Κοινωνικοί Λειτουργοί (ΠΕ30) και Ψυχολόγοι (ΠΕ23) που θα προσληφθούν θα στελεχώσουν ομάδες Γενικών σχολείων.

Δ. Λόγω πιθανής εξάντλησης των Αξιολογικών Πινάκων από μια ειδικότητα, μπορεί και να στελεχώνονται  ομάδες Γενικών σχολείων από μια ειδικότητα, είτε Κοινωνικού Λειτουργού (ΠΕ30), είτε Ψυχολόγου (ΠΕ23).

Ε. Καταβάλλονται προσπάθειες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνουν τις πρώτες ημέρες του προσεχούς Σεπτεμβρίου 2020.

 Δείτε επίσης

Οριστικές τοποθετήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Οδηγίες ΥΠΑΙΘ προς Διευθύνσεις-Κριτήρια τοποθέτησης
Ζαχαράκη για Σύμβουλο Σχολικής Ζωής: Δεν υποκαθιστά Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο σε καμία περίπτωση
Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις: Κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ
ΕΝΕΛΕΑ για νομοσχέδιο: Σύμβουλος Σχολικής Ζωής-Ψυχολόγοι και Κ.Λ. στα σχολεία-Κοινωνιολογία στις Πανελλαδικές
Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: “Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η διαδικασία σύνταξης πλαισίου”

Πριν φύγετε

Προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων: Διατίθενται 46.000.000 ευρώ-Τι είπε η Ν. Κεραμέως στη Βουλή
Κοινωνιολογία-Κοινωνικές Επιστήμες: Επιστολή ΠΕΕΚΕ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στα κόμματα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

7 Σχόλια

 1. Αννα Σαμου σε

  Αυτό το πρόγραμμα θα γίνει με νέες αιτήσεις ;
  Η έχει να κάνει με την 2ΕΑ/2019 ;
  Έχω μπερδευτεί!

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Πρόκειται περί Προγράμματος ΕΣΠΑ και θα προσληφθούν αναπληρωτές από τους κυρωμένους Πίνακες ΑΣΕΠ.

   • ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι πρόσφατη πτυχιούχος ΚΛ, πως αιτούμαστε να μπούμε στους πίνακες αυτούς?

     • ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε

      Ευχαριστώ και πάλι, καλή συνέχεια

Γράψτε μία απάντηση