Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ως παρενέργεια της κρίσης | Αρθρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ως παρενέργεια της κρίσης: Αρθρο του Μιχαήλ Βολκίδη, ΠΕ-30 Αναπληρωτή, Οργανωτικού Γραμματέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός ως παρενέργεια της κρίσης

Αίσθηση και οργή έχει προκαλέσει ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πολιτευτή Λάρισας της Ν.Δ , ο οποίος ”αναρωτιέται” εάν πρέπει να πληρώνεται κανονικά ο μισθός των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα που ”δεν εργάζονται”.

Εκ της εμπεριστατωμένης απάντησης του συνδικαλιστή της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτη, προκύπτει ότι στοχοποιεί όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κι όσους κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού , που η κυβέρνηση θέσπισε , αφού τεκμηριώνει πως όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται.

Ο γνωστός συνδικαλιστής μάλιστα ερωτά τον πολιτευτή εάν το συμπέρασμα του είναι σωστό , χωρίς ο δεύτερος να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος , αφαιρώντας μάλιστα την δυνατότητα αντιλόγου μέσω σχολιασμού της ανάρτησης το Σάββατο της 1ης Μάη και έκτοτε.

Οι επιθέσεις όμως σε δημόσιους λειτουργούς είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο κατά την περίοδο αυτής της κρίσης , που κατά την άποψη μου εντάσσεται στα πλαίσια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτιματισμού από συγκεκριμένους χώρους που στοχεύουν στην διάσπαση της κοινωνικής συνοχής σε αυτή την κρίσιμη για όλους μας φάση.

Εάν και εφόσον η πολιτική ηγεσία κρίνει σημαντική την επίσημη θέση της περί εθνικής ενότητας κατά την διάρκεια της πανδημίας , νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να πάρει θέση.

Σημαντικό είναι να έχουμε υπόψη μας ένα από τα εκλυτικά αίτια των επιθέσεων που οδηγούν στον κοινωνικό αυτοματισμό , το οποίο χρησιμοποιούν μάλιστα ως επιχείρημα , και είναι η πρωτοφανής σε παγκόσμια κλίμακα , εξ’ όσων γνωρίζω τουλάχιστον, απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για περικοπή κατά 50% των αποδοχών των ιδιωτικών υπαλλήλων ταυτόχρονα με την μείωση του χρόνου εργασίας τους , μετά από μονομερή απόφαση του εργοδότη τους.

Προσωπικά όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς μου που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου έχουν μεγάλη εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και θεωρώ ότι δίκαιο είναι αυτό το μέτρο να καταργηθεί άμεσα και αντ’ αυτού να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση όλων όσων επλήγησαν από την κρίση.

Μιχαήλ Βολκίδης, ΠΕ -30 Αναπληρωτής

Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 Δείτε επίσης

ΠΝΠ: Μετακινήσεις μαθητών-Εγγραφές-Επαναλειτουργία/μέτρα προστασίας εκπαιδευτικών δομών
Σχέδιο ανοίγματος σχολείων: Οχι τα Ειδικά-12.06 λήξη έτους-Πιθανά 01.09 η νέα χρονιά-Πανελλαδικές 15.06
Φίλης για άνοιγμα σχολείων: Θα έχουμε ανοιχτά σχολεία-φαντάσματα
Χρονοδιάγραμμα άρσης περιορισμών: Τι επιτρέπεται-Τι απαγορεύεται
Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο-Σε συνθήκες «κρίσης» σε εφήβους μαθητές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση