Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κόπτσης: Πως έγινε η κατανομή των νέων διορισμών-Που δόθηκε προτεραιότητα-Πότε θα συσταθούν νέες οργανικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κόπτσης: Πως έγινε η κατανομή των νέων διορισμών-Που δόθηκε προτεραιότητα-Πότε θα συσταθούν νέες οργανικές-Τι είπε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ στην ΕΝΕΛΕΑ-ΠΕΕΚΕ-ΣΑΚΕΑ στη σημερινή συνάντηση.

Πως έγινε η κατανομή

Συνάντηση εκπαιδευτικών σωματείων με τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ κου Αλέξανδρου Κόπτση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι με κυρίαρχο θέμα τους επικείμενους νέους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και την κατανομή αυτών.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕΕΚΕ) και της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Παναγιώτης Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ) Γιώργος Σταματάκος και ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Βασίλης Βούγιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κος Κόπτσης απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή όπως αυτή έχει διαρρεύσει* στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Πως έγινε η κατανομή

Ο Γ. Γ. ΥΠΑΙΘ επιγραμματικά είπε: (Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει στα Δελτία Τύπου που θα εκδώσουν οι Σύλλογοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση).

Για την φιλοσοφία της κατανομής

Επιδιώξαμε και εδόθη προτεραιότητα στην κάλυψη των οργανικών κενών στα ειδικά σχολεία, τα οποία με την κατανομή αυτή καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συνυπολογίστηκε και το γεγονός πως σε λίγους μήνες θα έχουμε νέους Οριστικούς Πίνακες Ειδικής Αγωγής από τους οποίους θα γίνουν οι επόμενοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ. (Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι εισηγήσεις της υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με πληροφορίες μας).

Για την κάλυψη κενών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στους νέους διορισμούς

Πέντε (5) από τις επτά (7) ειδικότητες καλύπτουν τα οργανικά κενά τους.

Σε μεγάλο βαθμό μόνιμοι διορισμοί στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) θα γίνουν στους επόμενους μόνιμους διορισμούς.

Για την κάλυψη των κενών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ

Ο αριθμός των διορισμών στην Β/θμια Ειδική Αγωγή έχει να κάνει με τους διαθέσιμους υποψήφιους διοριστέους, δηλαδή όσους στους Αξιολογικούς Πίνακες δύνανται και έχουν τα προσόντα διορισμού.

Για το πότε θα ανακοινωθεί η κατανομή των διορισμών

Αυτή τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί από το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα την ανακοινώσει, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής.

Σε λεπτομέρειες και σε παράθεση αριθμών κατανομής ο κος Κόπτσης δεν προέβη λέγοντας πως θα την ανακοινώσει επίσημα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως.

Για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων

Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι από Σεπτέμβριο η σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Για το νέο σύστημα διορισμών

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επεξεργασία νέο σύστημα διορισμών για το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι επιπλέον.

Εκπρόσωποι Συλλόγων ΕΝΕΛΕΑ-ΠΕΕΚΕ-ΣΑΚΕΑ και εκπαιδευτικοί έξω από το ΥΠΑΙΘ

*Υπενθυμίζουμε πως με όσα έως σήμερα έχουν διαρρεύσει και αν τελικά ισχύουν, η κατανομή για την Ειδική Αγωγή έχει ως εξής:

 • Α/θμια: 485
 • Β/θμια: 556
 • ΕΕΠ-ΕΒΠ: 400

Για τους κλάδους του ΕΕΠ-ΕΒΠ:

17 ΕΒΠ, 21 ΛΟΓΟΘ/ΤΕΣ, 5 ΕΠΑΓΓ. ΣΥΜΒ., 98 ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ 84 ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 15 ΦΥΣΙΚΟΘ/ΤΕΣ., 62 ΕΡΓΟΘ/ΤΕΣ., 98 ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ  – Σύνολο 400.

Δείτε σχετικά

Διαμαρτυρία ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κατανομή των νέων θέσεων διορισμού στην εκπαίδευση 

ΟΠΣΥΔ-έλεγχος φακέλων: Πολλές οι αστοχίες-Αναμένεται βροχή ενστάσεων επί των Προσωρινών Πινάκων 

Πίνακες ΑΣΕΠ-Ειδική Αγωγή: Εφικτός στόχος μέσα Αυγούστου να έχουμε Προσωρινούς κατά τον Πρόεδρο ΑΣΕΠ 

Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής ΑΣΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Βαγγελης σε

  Κ.Βουγια καλησπερα. Πιστευετε οτι τα νουμερα που εχουν διαρρευσει στην Ββαθμια Ειδικη ειναι τα ορθα ; Μεχρι αυριο μπορουμε να εχουμε την κατανομη ;

 2. Κυριακή σε

  Καλησπέρα σας. Γνωρίζετε πότε θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις των ΕΕΠ πρωτοβάθμιας;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Οι αποσπάσεις ΕΕΠ είναι γενικά στην Α/θμια και στη Β/θμια και μάλλον θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο.

Γράψτε μία απάντηση