Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κόπτσης-νέοι πίνακες ειδικής αγωγής: Εντός των ημερών ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κόπτσης-νέοι πίνακες ειδικής αγωγής: Εντός των ημερών ανακοινώσεις μετά την απάντηση του ΑΣΕΠ-Τι είπε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ στο ALPHA RADIO 989.

Στη δημοσιογράφο κα Ντίνα Μόσχου και στην ραδιοφωνική εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” του ALPHA RADIO 989, μίλησε για την έκδοση και κατάρτιση των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ κος Α. Κόπτσης.

Ο κος Κόπτσης, ερωτώμενος για το πότε θα ξεκινήσει η κατάρτιση των νέων Πινάκων ειδικής Αγωγής, δεδομένου πως οι υπάρχοντες Πίνακες έχουν ισχύ έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, είπε πως:

  • Εχει σταλεί αίτημα από το ΥΠΑΙΘ το Δεκέμβριο προς το ΑΣΕΠ για την έκδοση νέας προκήρυξης για την Ειδική Αγωγή για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.
  • Υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΑΣΕΠ.
  • Αναμένεται εντός των ημερών η απόκριση του ΑΣΕΠ επί του αιτήματος του ΥΠΑΙΘ.
  • Θα υπάρξουν ανακοινώσεις ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί τις επόμενες ημέρες, για το χρονοδιάγραμμα έκδοσης και κατάρτισης των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής.
Στο ερώτημα της δημοσιογράφου

γιατί το αίτημα έγινε τον Δεκέμβριο και όχι νωρίτερα, ο κος Κόπτσης απάντησε πως για όλα αυτά θα τοποθετηθεί το ΥΠΑΙΘ τις επόμενες ημέρες.

Δείτε

Κόπτσης: Στόχος να γίνονται διορισμοί κάθε χρόνο ώστε να εκλείψουν οι αναπληρωτές 

Εξώδικο στο ΥΠΑΙΘ

Σήμερα επίσης απεστάλη προς το ΥΠΑΙΘ και κοινοποιήθηκε στο ΑΣΕΠ, εξώδικη δήλωση που αφορά στο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής, με το οποίο καλείται η πολιτική ηγεσία να εκδώσει άμεσα νέα Προκήρυξη Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ως τον Αύγουστο του 2022, ώστε να στελεχωθούν οι σχολικές Μονάδες την επόμενη σχολική χρονιά, με βάση τους νέους Πίνακες Κατάταξης– Δείτε το εξώδικο ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε πως

οι Αξιολογικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν ισχύ έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Αυτό προβλέπει

η παράγραφος δ’  του άρθρου 64 του ν. 4692/2020, με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019.

Ετσι οι Αξιολογικοί Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ισχύουν έως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα

το ΦΕΚ Γ 241 – 09.03.2020 (ΦΕΚ Γ 404 – 09.04.2020  η διόρθωση σφάλματος) αφορά στους μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ-ΕΒΠ και το ΦΕΚ Γ 1289 – 19.08.2020 στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Για τους νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής,

υπήρξε ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ, μετά τη συνάντηση με τον Γ.Γ ΥΠΑΙΘ κο Α. Κόπτση, πως έχει σταλεί αίτημα από το ΥΠΑΙΘ στις 22.12.2021 προς το ΑΣΕΠ για την έκδοση νέας προκήρυξης για την Ειδική Αγωγή και πως το ΥΠΑΙΘ αισιοδοξεί πως η διαδικασία κατάρτισης, έστω προσωρινών πινάκων, θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση ισχύος των τωρινών πινάκων.

Δείτε σχετικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση