Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αλ. Κόπτσης: Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα-Νωρίτερα από ποτέ οι Πανελλαδικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλ. Κόπτσης: Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά το Πάσχα-Νωρίτερα από ποτέ οι Πανελλαδικές εξετάσεις – Αναμένονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία

Η χρήση μάσκας θα διατηρηθεί στα σχολεία μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ κος Α. Κόπτσης, ενώ τα σελφ τεστ όχι.

Ο κος Κόπτσης μίλησε στην εκπομπή “Συνδέσεις” για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τη χρήση μάσκας, τα πρωτόκολλα για περιπτώσεις κρούσματος covid εν μέσω εξετάσεων αλλά και στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις εορτές του Πάσχα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως:

“Παρατηρείται σταθεροποίηση στον πληθυσμό όπως φαίνεται και μια μείωση κρουσμάτων στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πήγε πάρα πολύ καλά με τα μέτρα που τηρήσαμε. Η επιτροπή των ειδικών έχει συνέλθει, το Υπουργείο Υγείας έχει αποφασίσει και πρέπει να πω πως η συντριπτική πλειοψηφία στην Ευρώπη δεν απαιτούν πια διαγνωστικό έλεγχο. Ο καιρός καλυτέρεψε και απέδωσαν όλα τα μέτρα. Η χρήση μάσκας θα διατηρηθεί όπως και η απολύμανση των χεριών”.

Ο κος Κόπτης ανέφερε πως αναμένεται το Πρωτόκολλο για τα μέτρα προφύλαξης, που θα ισχύσουν στις τάξεις, όπου παρουσιάζεται κρούσμα covid και παιδιά έχουν νοσήσει.

Σχετικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς,

ο κ. Κόπτσης ενημέρωσε ότι η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά είναι η 15η Ιουνίου, για τα Γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα Λύκεια η 20ή Μαΐου.

Εξετάσεις Γυμνασίου-Λυκείου

Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν από 1 έως 15 Ιουνίου και στο Λύκειο από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Πανελλαδικές

Αναφορικά με τις  Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ ανέφερε πως για τους μαθητές των ΓΕΛ είναι προγραμματισμένες από 3 μέχρι 10 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου, ενώ στις 18-30 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα.

Για το επιδημιολογικό πρωτόκολλο των Πανελλαδικών εξετάσεων (αν θα φορούν οι υποψήφιοι μάσκα ή όχι κ.α.) αναμένουμε την ανακοίνωσή του σε λίγες ημέρες, είπε ο κος Κόπτσης.

Μιλώντας για τον σχεδιασμό ανέφερε πως έγινε πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2022 και ανακοίνωση ημερομηνίας διεξαγωγής εξετάσεων-Απόφαση λήξης μαθημάτων 

Καταργούνται τα self test στα σχολεία από την Πρωτομαγιά-Ανακοινώσεις Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη 

Διαδικασία επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης: Η Κανονιστική Απόφαση για την επιλογή και τοποθέτηση 

Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε νέο σύστημα διορισμών πιο δίκαιο-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες 

Πανελλαδικές 2022: Yποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση