Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κορονοϊός-μέτρα: Μπορεί και σήμερα η ανακοίνωση παράτασης lockdown-Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Κορονοϊός-μέτρα: Μπορεί και σήμερα η ανακοίνωση παράτασης lockdown-Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τα σχολεία-Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση του “Οδικού Χάρτη”.
Κορονοϊός-μέτρα
Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας κος Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, ανέφερε πως σήμερα και αύριο Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2020 είναι καθοριστικές ημέρες για την Επιτροπή των ειδικών, αναφορικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την άρση ή μη κάποιων περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού.
Οπως ανακοίνωσε ο κος Γώγος
θα υπάρξει ανάλυση των  επιδημιολογικών δεδομένων, αριθμητικών αλλά και ποιοτικών, της εβδομάδας που περατώνεται αύριο.
Η κατάσταση κατά τον κο Καθηγητή,
δεν επιτρέπει σαφείς προβλέψεις και αυτό που ισχύει σήμερα μπορεί να μην ισχύει αύριο, απέδωσε δε το γεγονός της μη μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων στο επιθυμητό επίπεδο παρά τα επιβληθέντα περιοριστικά μέτρα, στην εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού ακόμα και μέσα στις οικογένειες.
Ο κος Γώγος κατέληξε πως
με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά πράγματα αναφορικά με την ενδεχόμενη άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων.
Κορονοϊός-μέτρα
Μπορεί και σήμερα η ανακοίνωση παράτασης lockdown
Αναφορικά τώρα με τις υπάρχουσες πληροφορίες κατά πάσα πιθανότητα αύριο Παρασκευή 4.12, μπορεί και σήμερα κατά την ενημέρωση των συντακτών από τον κο Πέτσα,  θα υπάρξει ανακοίνωση της Κυβέρνησης περί παράτασης των περιοριστικών μέτρων-lockdown.
Ανακοινώσεις για τον λεγόμενο “Οδικό χάρτη”
περί αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού από εδώ και μέρα θα υπάρξουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθότι πρέπει να συνεκτιμηθούν τα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά.
Δηλώσεις Πρωθυπουργού για σχολεία
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας εχθές στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο δήλωσε πως “Θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί”.
Υπενθυμίζουμε πως
Για το άνοιγμα ή μη των σχολείων, σήμερα Πέμπτη 3.12 είχε προγραμματισθεί σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.
Επίσης
τις δηλώσεις του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, κου Νικόλαου Σύψα:
“Η δική μου εκτίμηση είναι ότι 7 του μηνός δεν θα ανοίξει τίποτα, ούτε σχολεία, ούτε τίποτα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε.
Μακάρι να δούμε αποκλιμάκωση αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω. Επομένως για τα Δημοτικά αν δεν ανοίξουν στις 7, μετά ν ανοίξουν στις 14 ή στις 21 Δεκεμβρίου δεν έχει νόημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δει η Υπουργός Παιδείας”.
Δείτε σχετικές τοποθετήσεις των Ειδικών επί της πανδημίας κορονοϊού ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Χαράλαμπος Γώγος: Πιθανό άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων και Δημοτικών μετά τις εορτές
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα

Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση