Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΚΠΕ Σικυωνίων-Διήμερο σεμινάριο: “Η Κορινθιακή Σταφίδα στα Προγράμματα Εκπ/σης για την Αειφόρο Ανάπτυξη”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΚΠΕ Σικυωνίων-Διήμερο σεμινάριο: Η Κορινθιακή Σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη” – Τετάρτη 14 και Παρασκευή 16.04.2021.

ΚΠΕ Σικυωνίων-Διήμερο σεμινάριο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Σικυωνίων, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να οργανώσει διήμερο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Σεμινάριο, για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί
  • την Τετάρτη 1442021 από 17.30 έως20.30 και
  • την Παρασκευή 1642021,από 18.00 έως 20.30.
Θα είναι σύγχρονο από απόσταση, με τίτλο:

«Η Κορινθιακή Σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη»

Το επιμορφωτικό σεμινάριο συνδιοργανώνεται με
  • το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIOECSDE),
  • το Διεθνές Δίκτυο MEdIES, τα Κ.Π.Ε. Καλαμάτας, Καστρίου, ΚλειτορίαςΑκράτας, Κρεστένων, Μεσολογγίου, Μολάων, Νέας Κίου και
  • την Έδρα /Δίκτυο UNESCOΕΚΠΑ “Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και σε συνεργασία με τις/τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων/Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/σεων Α/θμιας Εκπ/σηςΑργολίδας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κορινθίας και Β/θμιας Εκπ/σηςΑργολίδας, Αχαΐας, Κορινθίας.
Στόχοι του επιμορφωτικού σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να:
Κατανοήσουν

τις «αξίες» αυτού του τοπικού προϊόντος, της κορινθιακής σταφίδας, το οποίο συνιστά ένα από τα κυριότερα εθνικά, ιστορικά και παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας.

Προσεγγίσουν

διεπιστημονικά και διαθεματικά την κορινθιακή σταφίδα, καθώς η διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσής της σχετίζεται με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, την οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό των περιοχών παραγωγής αλλά και ευρύτερα και να επισημάνουν τον ρόλο ενός τοπικού προϊόντος στην αειφορική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Διερευνήσουν

τη δυνατότητα αξιοποίησης του θέματος στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Αειφορία (Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας).

Συνδέσουν

τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα με την καθημερινότητά μας και να την τοποθετήσουν στην καθημερινή διατροφή.

Αξιοποιήσουν

τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με συνεργατική μεθοδολογία

Επιπλέον, το επιμορφωτικό σεμινάριο στοχεύει

στη δημιουργία και αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.Το επιμορφωτικό σεμινάριο συνδέεται θεματολογικά και θα υποστηρίξει την επανασύσταση του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Άμπελος…. ΕλλΟίνων αγαθόν»του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων, καθώς η κορινθιακή σταφίδα σχετίζεται άμεσα με την καλλιέργεια της αμπέλου.

Ο τρόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου (σύγχρονο από απόσταση)

μέσω διαδικτύου επιλέχθηκε λόγω των τρεχουσών συνθηκών της πανδημίας του COVID19,αλλά και για να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.

Η πλατφόρμα υλοποίησης του σεμιναρίου,

για τους εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς και τις δύο ημέρες είναι το Zoom, ενώ τη δεύτερη ημέρα η υλοποίηση των παράλληλων εργαστηρίων, με τη δυνατότητα χωρισμού σε ομάδες, θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex.

Επίσης,

για την πρώτη μέρα θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης στο κανάλι του Κ.Π.Ε.Σικυωνίων στο Youtube, στο σύνδεσμο https://youtu.be/7PBoNPXtuJ4 και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή,εκπαιδευτικοί της χώρας και ευρύτερα οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:
  • ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κύριος Γεώργιος Βούτσινος,
  • ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κύριος Οικονομόπουλος Δημήτριος και
  • ο Δήμαρχος Σικυωνίων κύριος Σπύρος Σταματόπουλος.
      Πληροφορίες

για τη σύνδεση στο κανάλι του ΚΠΕ  Σικυωνίων για την προβολή του σεμιναρίου θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Σικυωνίων

http://kpe-sikyon.kor.sch.gr/

·         και στο Facebook του ΚΠΕ Σικυωνίων https://www.facebook.com/kpe.sikyonion/

·         καθώς και στις ιστοσελίδες όλων των συνεργαζόμενων ΚΠΕ και στους λογαριασμούς τους στο Facebook

Η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε.Σικυωνίων

Γεωργία Ματσούκα

Γεωπόνος

Δείτε το Πρόγραμμα σεμιναρίου “Η Κορινθιακή σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη”

Δείτε επίσης

Ημερίδα: Προώθηση συνεκπαίδευσης και ένταξης μέσω της άσκησης-Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Ψηφιακή Μέριμνα-voucher 200 ευρώ: Αιτήσεις από Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 | Η πλατφόρμα
 e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας-Διαδικτυακή Ημερίδα
Φοιτητική ζωή και πανδημία: Οδηγός αυτοβοήθειας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση