Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κρίσεις και προσαρμοστικότητα μέσα στη σχολική τάξη: Webinar στις 4 Απριλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρίσεις και προσαρμοστικότητα μέσα στη σχολική τάξη: Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Κρίσεις και προσαρμοστικότητα μέσα στη σχολική τάξη

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΕΚΠΑ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε.Κ.Π.Α. (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» – Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.), η Περιφέρεια Αττικής και το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού διοργανώνουν τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00 -18:30 webinar με θέμα:

Θέμα

«Κρίσεις και προσαρμοστικότητα μέσα στη σχολική τάξη: Στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς μέσω της Ψυχοεκπαίδευσης», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καθώς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

To webinar υλοποιείται στο πλαίσιο σειράς διαδικτυακών παρεμβάσεων της Δράσης «Ψυχοεκπαίδευση ιατρών, ασθενών και οικείων φροντιστών» του ευρύτερου Προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε Ευπαθείς Πληθυσμούς», που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ελεύθερη παρακολούθηση

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (χωρίς προεγγραφή).

Για όσους συμμετέχοντες επιθυμούν, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από την  Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύνδεσμος

Βρείτε εδώ το σύνδεσμο για την παρακολούθηση του webinar.

Πρόγραμμα

Συντονισμός

Μαρίνα Οικονόμου – Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α., Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Χαιρετισμός

Γεώργιος Πατούλης* – Περιφερειάρχης Αττικής, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Ι.Σ.Α.

* Έχει προσκληθεί

Εισηγήσεις-Συζήτηση

Aλεξάνδρα Πάλλη, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, Επιστ. Συνεργάτης Α’ Ψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α. – Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Εκλεγμένη Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Ε.Κ.Π.Α.

Βρείτε εδώ την αφίσα για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης

Αυτισμός-Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης: Επιστολή από γονείς και εκπαιδευτικούς 

Πανελλήνια Ομάδα Φορέων Αυτισμού: Ο Αυτισμός μιλάει-Ας τον ακούσουμε – Απρίλιος μήνας Αυτισμού-Ξεκινάμε 

Σχολεία-μέτρα κορονοϊού: Η νέα απόφαση με τις αλλαγές για την αποφυγή διάδοσης του covid-19 

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Εργο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας αναδείχθηκε ως Καλή Πρακτική 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση