Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κρούσμα κορονοϊού μαθήτριας στην Ξάνθη-Kλειστά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρούσμα κορονοϊού μαθήτριας στην Ξάνθη – κλειστά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά ως και τις επόμενες ημέρες.

Κρούσμα κορονοϊού μαθήτριας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Φωνής της Ξάνθης”,  μαθήτρια του 7ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης βρέθηκε θετική στον κορονοϊό – COVID 19, όταν πραγματοποιήθηκε τεστ κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Μετά από αυτό ενημερώθηκε το 7ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ η τάξη της μαθήτριας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό κλείνει για προληπτικούς λόγους.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της τάξης η οποία κλείνει, έχουν ενημερωθεί σχετικά ώστε να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Κλειστά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Επίσης μετά την ανακοίνωση επτά κρουσμάτων κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου και μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν σήμερα 22 Ιουνίου 2020 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παραμυθιάς.

Κρούσματα κορονοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. από την σχετική ανακοίνωση προκύπτει πως από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Επειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου σήμερα  Δευτέρα 22.06.2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Δείτε επίσης

Κλειστά σχολεία σε Ξάνθη-Μύκη για προληπτικούς λόγους λόγω κορονοϊού
Εισαγγελική παραγγελία για Εκτίμηση Αντικτύπου ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων: Κατατέθηκε στο ΥΠΑΙΘ
Επανεξέταση πλαισίου παράλληλης στήριξης: Ερώτηση στη Βουλή για αιτήματα έγκρισης πλέον των δύο στηρίξεων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση