Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη: Αναφορά Τσίπρα στη Βουλή-Απάντηση Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό στην Ξάνθη: Αναφορά Τσίπρα στη Βουλή-Απάντηση Κεραμέως – 4 Δημοτικά κλειστά και 80 εκπαιδευτικοί σε καραντίνα.

Κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό

“Εχουμε μια περίπτωση εκπαιδευτικού που διδάσκει Αγγλικά σε τέσσερα Δημοτικά σχολεία και εξ αυτού εφόσον έρχεται σε άμεση επαφή με τους άλλους εκπαιδευτικούς σε πολύ μικρό χώρο και για λόγους προστασίας και λόγω της περιοχής της Ξάνθης, αποφασίσαμε, εφόσον συνεννοηθήκαμε με τους ειδικούς, να κλείσουν τα 4 Δημοτικά σχολεία”.

Με αυτά τα λόγια σε εκπομπή της ΕΡΤ, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα επιβεβαίωσε κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό και το κλείσιμο 4 Δημοτικών σχολείων.

Εκλεισαν 4 σχολεία-80 εκπαιδευτικοί σε καραντίνα

Συγκεκριμένα έκλεισαν για προληπτικούς λόγους το 10ο και 17ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης και το 15ο και 20ο Δημοτικό σχολείο του Δροσερού και τέθηκαν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω εκπαιδευτικός εκδήλωσε πυρετό, ακολούθως υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού το οποίο έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο βγήκε θετικό.

Ο εκπαιδευτικός αφού ενημέρωσε περί όλων αυτών τους συναδέλφους του, τέθηκε σε κατ οίκον καραντίνα.

Η κατάσταση της υγείας του εκπαιδευτικού μέχρι στιγμής δεν είναι ανησυχητική και όπως το πρωτόκολλο προβλέπει γίνεται ιχνηλάτηση σε όλες  επαφές του.

Αναφορά στο κρούσμα κορονοϊού από Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Επί του θέματος του κρούσματος κορονοϊού σε εκπαιδευτικό αναφέρθηκε και ο Αρχηγός της Αξιωματικός αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας πως ήταν αχρείαστο αυτή τη στιγμή το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων.

Η απάντηση της Υπουργού Νίκης Κεραμέως

Στον κο Τσίπρα απάντησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως λέγοντας πως σε 14.000 σχολικές μονάδες είχαμε ένα κρούσμα, με 80% συμμετοχή μαθητών στα μαθήματα.

Απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Τοπείρου Ξάνθης

Υπενθυμίζουμε πως με την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 35445 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως και Υγείας κου Βασίλη Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 2215 – 09.06.2020, επιβλήθηκε το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών σχολικών μονάδων του Δήμου Τοπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, για το χρονικό διάστημα από 9.6.2020 έως και 19.6.2020, για λόγους προστασίας από κορονοϊό.

Δείτε σχετικά

Απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων Δήμου Τοπείρου Ξάνθης | ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο λιτός τίτλος του νομοσχεδίου δικαιώνει την ουσία του: “Αναβάθμιση του Σχολείου”
Ομιλία Νίκου Φίλη στη Βουλή: “Αντί για το δάσος η κυρία Κεραμέως νοιάζεται για το δέντρο των Προτύπων”
Ψηφοφορία νομοσχεδίου επί των άρθρων αύριο Πέμπτη 11.06-Νομοτεχνικές βελτιώσεις Κεραμέως
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση