Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ξενογιαννακοπούλου: Η Υπουργός Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξενογιαννακοπούλου: Η Υπουργός Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή ώστε να ψηφιστεί η διάταξη για τα Kολέγια,τόνισε η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξενογιαννακοπούλου

Αναφορικά με το άρθρο 50 του ψηφισθέντος νομοσχεδίου

το οποίο αφορά στη δυνατότητα αποδοχής τίτλων Κολεγίων για διορισμό στη Δημόσια εκπαίδευση, όπου 153 Βουλευτές ψήφισαν Υπέρ και 136 Κατά.

«Η Υπουργός Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή αποκρύπτοντας από την εθνική αντιπροσωπεία τα απαραίτητα έγγραφα και την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν» τόνισε η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σχολιάζοντας την άρνηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως να δημοσιοποιήσει τα σχετικά έγγραφα, τα οποία όπως αναφέρθηκε δεν ήταν διαβαθμισμένα, η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, ο οποίος είναι αρμόδιος για την αναγνώριση της ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει μια αλληλογραφία που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα και αποδεικνύει ότι η κυρία Κεραμέως είχε όλα τα νομικά επιχειρήματα για να αντικρούσει την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Καταγγέλλουμε την απόκρυψη όλων αυτών των στοιχείων» είπε, προσθέτοντας πως η Βουλή ψήφισε χωρίς να έχει πλήρη γνώση του θέματος και προειδοποίησε πως όλη αυτή η επιχειρηματολογία που απέκρυψε η υπουργός «θα βρει το δρόμο των δικαστηρίων».

Η τοποθέτηση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Δείτε σχετικά

Νομοσχέδιο Παιδείας: Οπως ψηφίσθηκε με τις διατάξεις για Κολέγια, κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών κ.α
Αλέξης Τσίπρας: Mέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αριστεία αλλά η πελατεία των Κολεγίων
Υπουργός ΠΑΙΘ Νίκη Κεραμέως: Η αλήθεια για τα «Κολέγια» κύριε Τσίπρα
Βουλή-συζήτηση: Τι είπαν Κυρ. Μητσοτάκης-Κεραμέως-Διγαλάκης-Τζούφη-Φίλης-Κεφαλίδου-Δελής
Διάταξη κυρώσεων διορισμών: Ενστάσεις και προβληματισμοί από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Πριν φύγετε

Υπουργείο Παιδείας-Διορισμοί: Οριστικοί Ειδικής Αγωγής 3ΕΑ τον Μάρτιο – Για Γενική δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση