Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κτήριο Ειδικού Καλαμάτας: Eνταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κτήριο Ειδικού Καλαμάτας: Eνταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος» – Δωρεές ύψους 175.000 ευρώ, του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Κτήριο Ειδικού Καλαμάτας: Eνταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας κα Ελένη Πιπερίδου συνάντησε στο Δημαρχείο Καλαμάτας τον Δήμαρχο κο Παναγιώτη Νίκα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Messinia Live.

Σκοπός επίσκεψης

Σκοπός της επίσκεψης ήταν το νέο κτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα η κα Πιπερίδου ενημερώθηκε για την πορεία της μελέτης ανέγερσης νέου κτηρίου του σχολείου, σε δημοτικό χώρο απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».

Τι είπε ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στον υποβληθέντα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων φάκελο για την έγκριση της κτηριολογικής μελέτης.

Σύμφωνα με τον κο Νίκα όταν υπάρξει έγκριση του κτηριολογικού, θα υποβληθεί αίτημα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019 για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Δωρεές για το σχολείο

Ακολούθως συζητήθηκαν οι Δωρεές – ύψους 175.000 ευρώ – του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και η αξιοποίησή τους από πλευράς Δήμου.

Συγκεκριμένα η Δωρεά, η οποία θα διενεργηθεί πολύ σύντομα για να προλάβει τη νέα σχολική χρονιά, σκοπό έχει:

  • Tη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και
  • Tη βελτίωση της λειτουργικότητας του σχολείου.

Με πληροφορίες από messinialive.gr

_________________________

Δείτε επίσης

Καλαμάτα: Νέο κτήριο για το ΕΝΕΕΓΥΛ και μόνιμους διορισμούς ζητά η Ενωση Γονέων

Νέο κτήριο για να στεγάσει το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (ΕΝΕΕΓΥΛ) και μόνιμο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) ζητά η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας, ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου, τα μέλη της Ενωσης Γονέων και άλλοι, η οποία εξέδωσε και Ανακοίνωση,

διατυπώθηκε το αίτημα της κατασκευής νέου χώρου για το ΕΝΕΕΓΥΛ, ικανού να καλύπτει πλήρως τα μαθησιακά και εκπαιδευτικά προαπαιτούμενα των μαθητών…

Δείτε τη συνέχεια από εδώ: www.especial.gr

Δείτε ακόμη:

Ιδρυση Ειδικών Σχολείων: 8 νέες ΣΜΕΑΕ ιδρύθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: Προχωρά στη δημιουργία Τμήματος Κολύμβησης

Συμπερίληψη και κοινωνική ενσωμάτωση παιδιών με ειδικές ανάγκες, με τη ματιά του Τάσου Βακφάρη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση