Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κτήριο Υπουργείου Παιδείας: Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού λόγω κορονοϊού | Νέα Απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κτήριο Υπουργείου Παιδείας: Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού λόγω κορονοϊού | Νέα Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκη Κεραμέως.

Κτήριο Υπουργείου Παιδείας

Με νέα Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκη Κεραμέως, για την είσοδο του κοινού στο κτήριο του ΥΠΑΙΘ,  μεταξύ άλλων:

  • Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και η επικοινωνία θα γίνεται μόνον ηλεκτρονικά.
  • Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση.
Για την Απόφαση η κα Υπουργός Παιδείας μεταξύ άλλων έλαβε υπόψη:
  • Την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, τον περιορισμό της διάδοσής του και τη λήψη συναφών και αναγκαίων μέτρων.
  • Το μεγάλο πλήθος τόσο του προσωπικού που απασχολείται στο κτήριο το επί της οδού Α. Παπανδρέου 37, καθώς και το μεγάλο εύρος του κοινού αναφοράς του Υπουργείου (μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί διαφόρων βαθμίδων, κλήρος και διοικητικό προσωπικό)
  • Την από 25-04-2017 Ηλεκτρονική Υπηρεσία του Υπουργείου προς τους πολίτες για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων μέσω της διαδικτυακής πύλης https://mydocs.minedu.gov.gr, οι οποίες πρωτοκολλώνται αυτομάτως.

Η Απόφαση

ΘΕΜΑ: Είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Αποφασίζουμε

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).

Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.

Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

Η παρούσα ισχύει μέχρι την ανάκληση της.

Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Δείτε την Απόφαση σε μορφή pdf
Δείτε την σχετική προηγούμενη Απόφαση

Δείτε επίσης

Κορονοϊός 16-03-2020: 352 συνολικά κρούσματα-21 νέα-Ενημέρωση για τα νέα σημερινά μέτρα
Νέα μέτρα κορονοϊού για Δημόσιο: Εγκύκλιος
Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Πανελλαδικές
Απαγόρευση λειτουργίας ΚΕΣΥ ζητούν 38 Προϊστάμενοι τους | Εγγραφο
Εγκύκλιος άδειας ειδικού σκοπού-προστασίας ευπαθών ομάδων υπαλλήλων δημοσίου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση