Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κτιριολογικά προβλήματα Δ Αθήνας: Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας από την ΠΟΣΥΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κτιριολογικά προβλήματα Δ Αθήνας: Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).

Κτιριολογικά προβλήματα Δ Αθήνας

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) μετά τις καταγγελίες της  Ένωσης  Εργαζομένων Υπουργείου  Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) – μέλους της ΠΟΣΥΠ – και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας (Α/θμια, Β/θμια & ΚΕΔΑΣΥ), τόσο για τα κτηριολογικά προβλήματα, όσο και για την συστέγαση τους με νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, “στο οποίο ενίοτε πέφτει και κανένας πυροβολισμός”.

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΟΣΥΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 26-03-2024

Αρ. Πρωτ.: 23

ΠΡΟΣ :    Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Πιερρακάκη

ΚΟΙΝ. :     Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ν. Χαρδαλιά

Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζ. Μακρή

Γ. Γραμματέα ΥΠΑΙΘΑ, κ. Ι. Κατσαρό

Υπηρεσιακό Γραμματέα, κ. Ι. Βλάσση

ΑΔΕΔΥ – Μέλη μας

 Αίτημα άμεσης συνάντησης για την Δ΄ Αθήνας.

κ. Υπουργέ,

Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της ¨ Ένωσης  Εργαζομένων Υπουργείου  Παιδείας- ΕΝΕΡΥΠ¨ (μέλος της ΠΟΣΥΠ) και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας (Αθμια, Β/θμια & ΚΕΔΑΣΥ), τόσο για τα τεράστια κτηριολογικά προβλήματα, όσο και για την συστέγαση τους με νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο οποίο ενίοτε πέφτει και κανένας πυροβολισμός, όπως προχθές το βράδυ, σας καλούμε αφενός να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως Υπουργός Παιδείας έναντι των 200 εργαζομένων του Υπουργείου σας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών ΑΜΕΑ και των πολιτών που καθημερινά είτε εργάζονται, είτε επισκέπτονται τις παραπάνω Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης και αφετέρου να ορίσετε άμεση συνάντηση με την ΠΟΣΥΠ, ώστε να βρεθεί κατά προτεραιότητα οριστική λύση στο σοβαρό και επιδεινούμενο αυτό πρόβλημα, με την μεταστέγαση των Υπηρεσιών.

Εξυπακούεται, ότι τις ίδιες ευθύνες οφείλει να αναλάβει και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος πρέπει να παραβρεθεί στην συνάντηση,  διότι στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, από το 2002 «κουμάντο» στα πάγια και λειτουργικά τους έξοδα κάνουν οι αιρετές Περιφέρειες, εξαιτίας της απροθυμίας ή της ανικανότητας όλων των προκατόχων σας, Υπουργών Παιδείας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΥΠ, να ασχοληθούν και να επιλύσουν αυτή την μοναδική παραδοξότητα σε όλο το Δημόσιο, δηλαδή οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να εξαρτώνται στην λειτουργία τους, στα μισθώματα τους, στις προμήθειες τους,  στις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων τους, από τις αιρετές Περιφέρειες. Μία παραδοξότητα η οποία όμως αποτελεί δομικό πρόβλημα στην  εύρυθμη και ασφαλή  λειτουργία των 116 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την χώρα, αλλά και των λοιπών δομών μας, όπως τα ΚΕΔΑΣΥ, κ.ά..

Ευελπιστούμε ότι στην συζήτηση αυτή θα μας ενημερώσετε σχετικά για τις ενέργειες σας, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα και να μεταφερθούν, με διάταξη νόμου, οι πάσης φύσεως δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, από τις αιρετές Περιφέρειες, επιτέλους στο Υπουργείο Παιδείας.

Βέβαια, αυτό το αίτημα της άμεσης συνάντησης μας, με θέμα την λειτουργία και την μεταστέγαση των Υπηρεσιών της Δ΄ Αθήνας, είναι το απολύτως επείγον, διότι άμεσα πάλι θα πρέπει να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, για τα οποία αν και έχετε αναλυτικά ενημερωθεί από την Ομοσπονδία μας, εδώ και 8 μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων σας, ούτε ακροθιγώς δεν σας έχουν απασχολήσει, ούτε  εσάς αλλά ούτε και κανέναν άλλο από την Πολιτική ή Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου μας. Σε κάθε περίπτωση, η έως τώρα διάθεση της ΠΟΣΥΠ για συζήτηση και συνεννόηση, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία της.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ     ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε σχετικά

ΕΝΕΡΥΠ: Συστέγαση Δ/νσεων Εκπ/σης και ΚΕΔΑΣΥ με νυχτερινή επιχείρηση, χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της νύχτας 

Τη μεταστέγαση των Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ της Δ΄ Αθήνας ζητά η ΕΝΕΡΥΠ 

Στη Βουλή οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων στη Δ΄ Αθήνας (Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και 1ο ΚΕΔΑΣΥ) 

Κτηριολογικά προβλήματα Δ΄ Αθήνας, των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ – Επιστολή ΕΝΕΡΥΠ 

Εργατικό ατύχημα στο κτίριο του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Δ’ Αθήνας και της ΔΙΔΕ Δ’ Αθήνας-Διαμαρτυρία εργαζομένων 

Δείτε επίσης

Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής: Στόχοι ΥΠΑΙΘΑ-Διορισμοί-Ενίσχυση θεσμού Ψυχολόγου/Κ.Λ.-Επιλογές στελεχών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση