Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κυβέρνηση για ΑμεΑ: Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δεσμεύσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κυβέρνηση για ΑμεΑ: Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δεσμεύσεων – Παρουσίαση του Οδικού Χάρτη από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Κυβέρνηση για ΑμεΑ

  • Εντός του Φεβρουαρίου θα γίνει από όλα τα αρμόδια Υπουργεία χαρτογράφηση όλων των φορέων που ασχολούνται με τα Ατομα με Αναπηρία, για να σταματήσει η πολυδιάσπαση.
  • Ηδη από τον Ιανουάριο έχει συγκροτηθεί Ειδική Τεχνική Επιτροπή με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, τα οποία έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
  • Εντός του Μαρτίου θα οριστούν οι φορείς και τα πρόσωπα που θα λειτουργούν ως μέσα επικοινωνίας με τα άτομα με αναπηρία, ενώ θα οριστούν κατά προτεραιότητα οι Γενικοί Γραμματείς.
Οδικός Χάρτης

Παρουσιάζοντας τον Οδικό Χάρτη με τις σημαντικές δράσεις και το  Χρονοδιάγραμμα, με το οποίο σταδιακά και μέχρι τέλος του 2020 θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση για την κοινωνική ένταξη, διευκόλυνση και προσβασιμότητα των ΑμεΑ, απάντησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

«Για την κυβέρνηση είναι υψίστης σημασίας η υλοποίηση ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος με συγκεκριμένες ενέργειες, το οποίο έχει ήδη δρομολογήσει για την ενσωμάτωση όλων των ευρωπαϊκών και διεθνών οδηγιών που αφορούν την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Συναντήσεις με Πρωθυπουργό

Και επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει πάνω από 10 συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου Οργάνου των Ατόμων με Αναπηρία και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα.

Χρονοδιάγραμμα

Αναφορικά με το Χρονοδιάγραμμα, εκτός των προαναφερθέντων για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ο κος Γεραπετρίτης ανέφερε πως:

  • Μέσα στο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που ουσιαστικά θα συνιστά το διαλειτουργικό μέσο για όλα τα Υπουργεία
  • Εντός Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η συνολική νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης που θα περιλαμβάνει τη συγκρότηση Εθνικής Αρχής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και θα ενσωματώνει όλες τις συστάσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.
Ο Ερωτών Βουλευτής κος Αρσένης

Τέλος ο ερωτών Βουλευτής κος Αρσένης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει πολύ στην εφαρμογή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, και επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κοινωνική στήριξη και διευκόλυνσή τους.

Με πληροφορίες από newsbeast.gr

Δείτε τα στοιχεία της Επίκαιρης Ερώτησης “Ανάληψη πρωτοβουλιών συντονισμού της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ”.
Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση

Δείτε επίσης

Σχολικές καθαρίστριες: Ερώτηση 38 Bουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Σχολικά Γεύματα στη Βουλή: Ερώτηση 25 Bουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΟΕ για πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας: Δίγλωσση και αναξιόπιστη
Απαντήσεις Υπουργείου Παιδείας στα ζητήματα που έθεσε το ΔΣ της ΔΟΕ
Τοποθετήσεις Κεραμέως στα θέματα που έθεσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δείτε ακόμη

Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη: Eγκρίθηκε το Εντυπο παρακολούθησης από το ΥΠΑΙΘ
Αύξηση μισθών από 1-1-2020: Για ποιους λόγους συμβαίνει
Σεξουαλική αγωγή στα σχολεία: Η εισαγωγή της στα σχολεία έχει ήδη δρομολογηθεί – Δήλωση Κεραμέως
Διορισμοί ΑμεΑ: Συζήτηση στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση