Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ταραντίλης: Τι απάντησε στην ερώτηση αν τίθεται δίλημμα οικονομίας ή παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ταραντίλης: Τι απάντησε στην ερώτηση αν τίθεται δίλημμα οικονομίας ή παιδείας – Η τοποθέτησή του για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ταραντίλης

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τον κορονοϊό προέβη σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Χρήστος Ταραντίλης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εδέχθη ερωτήσεις αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ερώτηση 1η

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία σε δόσεις, δηλαδή πρώτα η Γ Λυκείου και σε δεύτερο χρόνο τα Γυμνάσια ή είναι κάτι που δεν μπορεί να λειτουργήσει διαδικαστικά.

Απάντηση

“Στην Κυβέρνηση υπάρχει ένα σύστημα και μια στρατηγική. Το σύστημα είναι πως με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, όπου αυτά τα δεδομένα ελέγχονται από πάρα πολλές υπηρεσίες, στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα δίδονται στην επιτροπή των ειδικών, η οποία εισηγείται για να ληφθεί μια απόφαση.

Ολα τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία ισχύουν σήμερα, αν θα συγκριθούν με τα επιδημιολογικά δεδομένα της 14ης Δεκεμβρίου 2020, όπου ήταν η ημέρα που άνοιξε το click away, είναι καλύτερα από τότε που άνοιξε το click away και οι άλλες δραστηριότητες.

Αυτά τα δεδομένα τα βλέπουμε, είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, θα τα δώσουμε στην επιτροπή, η επιτροπή θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί.

Πάντα οι εισηγήσεις είναι της επιτροπής, ωστόσο βλέποντας τα δεδομένα θάθελα να σας πω ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δις ευρώ και ίσως παραπάνω”.

Ερώτηση 2η

Ποιο είναι το σχέδιο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εφόσον ανάψουν αύριο το πράσινο φως οι ειδικοί . Οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης πότε υπολογίζονται να ανοίξουν.

Απάντηση

“Ιδια είναι περίπου η ερώτηση με την προηγούμενη και έχει την ίδια απάντηση”.

Ερώτηση 3η

Μιλάμε τελικά για ένα δίλημμα οικονομίας ή παιδείας;

Απάντηση

“Η Κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία. Το ιδανικό για μας και γι αυτό δουλεύουμε, γι αυτό προσπαθούμε είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ιδανικά όλα.

Αναλύονται τα δεδομένα. Τι λένε αυτή τη στιγμή τα δεδομένα;

Τα δεδομένα λένε ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 14/12 είναι καλύτερα και αναφέρω τις 14/12 γιατί είναι μια παρόμοια κατάσταση. 14/12 άνοιξαν τα click aways και οι άλλες δραστηριότητες.

Με λίγα λόγια και επειδή είναι παρόμοιες και τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από τότε που άνοιξαν, γι αυτό ακριβώς θεωρώ, αυτό θα το εισηγηθούν οι ειδικοί στην επιτροπή, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσαν ουσιαστικά να το εξετάσουν σίγουρα για τα click aways”.

Τέλος ο κος Ταραντίλης τόνισε πως

δεν βάζουμε σε ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις για την αγορά.

Δείτε επίσης

Λιανεμπόριο ή σχολεία: Τι θα επιλεγεί να επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα
Ανοιγμα σχολείων Δευτεροβάθμιας: Δεν έχει προγραμματισθεί συζήτηση της επιτροπής των ειδικών
Ανοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων: Ποια τα δεδομένα-Τι λένε οι ειδικοί-Οι δυσκολίες να ανοίξει μόνον η Γ Λυκείου
Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα παιδιά είχαν τη χαρά στο πρόσωπό τους

Δείτε ακόμη

Αξιολόγηση μαθητών Γυμνασίου: Mεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση