Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κύκλος διαλέξεων από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Αρχή στις 18 Μαρτίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κύκλος διαλέξεων από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας: Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά και είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Κύκλος διαλέξεων από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Ο Τομέας Ιστορίας Νεότερων Χρόνων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία», διοργανώνει κατά το εαρινό εξάμηνο 2020-2021 Κύκλο διαλέξεων με θέμα:

«Το παρελθόν στο παρόν: διεπιστημονικές προσεγγίσεις».

Έναρξη και λήξη διαλέξεων

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά, κατά τις ώρες 18:00-20:00, μέσω της πλατφόρμας MS Teams και είναι ανοιχτές στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ο κύκλος θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 με την τελευταία διάλεξη.

Κωδικός αίθουσας διαλέξεων: wni049d

Πρόγραμμα

Πέμπτη 18 Μαρτίου. “Μαρξισμός και ιστορία: η συμβολή του Perry Anderson”, Γιώργος Σουβλής (Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Πέμπτη 8 Απριλίου. “Επίκαιρα ζητήματα κοινωνικής έρευνας. Από το πρεκαριάτο στους NEETs: Σύγχρονες μορφές κοινωνικής ευπάθειας”, Χρήστος Ζάγκος (Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Πέμπτη 15 Απριλίου. “Τσιγάρα με φίλτρο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, 1945-1973. Αποτίμηση της έρευνας, συμπεράσματα και προβληματισμοί”, Θανάσης Μπέτας (Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Πέμπτη 22 Απριλίου. “Πλαίσια και σχήματα αφηγηματοποίησης της πολιτικής βίας στην ελληνική και ιταλική πεζογραφία από το 1968 και εξής”, Βασιλική Πέτσα (Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Πέμπτη 13 Μαΐου. “Συμμαχίες προυχοντικών οικογενειών της Πελοποννήσου πριν την Επανάσταση του 1821”, Δημήτρης Μπαχάρας (Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών).

Πέμπτη 20 Μαΐου. “Ενάντια στα ‘κοινά ήθη’: Σεξουαλικά εγκλήματα και η ποινική τους διαχείριση στις αρχές του 20ού αιώνα”, Δήμητρα Βασιλειάδου (Τμήμα Κοιν. Ανθρωπολογίας & Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Παρασκευή 28 Μαΐου. “Πολιτικές μνήμης και εθνικές αφηγήσεις στην αλβανική ιστοριογραφία”, Ηλίας Σκουλίδας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Πέμπτη 3 Ιουνίου. “Κλιμακούμενες χωρικές εκφάνσεις μιας θεωρίας της αυτοβιογραφίας: ο αυτοβιογραφικός οίκος, η αυτοβιογραφική πόλη, η αυτοβιογραφική οικονομία”, Αριστοτέλης Δημητρακόπουλος (Τμήμα Αρχ. Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Ο σύνδεσμος για καθεμία από τις διαλέξεις βρίσκεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το πρόγραμμα.

Δείτε επίσης
Η πανδημία από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών: Κύκλος σεμιναρίων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Σειρά διαλέξεων από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης: Από 1η Μαρτίου
Κύκλος σεμιναρίων: Πρόληψη και διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς-ανάπτυξη δεξιοτήτων
Κύκλος σεμιναρίων: Συνάντηση της Ιατρικής με τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες 
Δείτε ακόμη
Άνθρωπος – Κοινωνία – Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας: Κύκλος παρουσιάσεων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο: Δωρεάν σεμινάρια για αρχάριους από την ΕΣΗΕΑ 
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση