Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λαμία-περιστατικό βίας δασκάλου προς γονέα μαθητή: Τι λέει η Δ/ντρια Εκπ/σης Π. Χουλιάρα | VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λαμία-περιστατικό βίας δασκάλου προς γονέα μαθητή: Τι λέει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κα Παναγιώτα Χουλιάρα -Video.

Εκπαιδευτικός, ο οποίος εργάζεται ως αναπληρωτής σε Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, βιαιοπράγησε σε βάρος πατέρα μαθητή ο οποίος είχε προσέλθει στο χώρο του σχολείου με σκοπό να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον εν λόγω εκπαιδευτικό εξαιτίας άσχημης συμπεριφοράς που είχε επιδείξει στο γιο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvstar.gr το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά σε μαθητές και άλλους εκπαιδευτικούς οι οποίοι και παρενέβησαν.

Ο γονέας μετά το περιστατικό

μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας με ασθενοφόρο, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως επέστρεψε στο σπίτι του.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας

η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κα Παναγιώτα Χουλιάρα συναντήθηκε στο γραφείο της με την Διευθύντρια του σχολείου και τον εκπαιδευτικό.

Μιλώντας στο Star Kεντρικής Ελλάδας η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης κα Π. Χουλιάρα ανέφερε πως στο περιστατικό αυτό χάθηκε το μέτρο καθότι ο εκπαιδευτικός λειτούργησε με τρόπο όχι ενδεδειγμένο.

Η κα Χουλιάρα καταδίκασε το συμβάν

λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να συμβαίνουν τέτοια πράγματα μπροστά μάλιστα στα μάτια των παιδιών.

Τόνισε μάλιστα πως χρειάζεται ψυχραιμία και πως θα γίνει ότι είναι καλύτερο δυνατόν  μιας και αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των μαθητών.

Τέλος η Διευθύντρια Εκπαίδευσης

μίλησε για γενικότερη μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά από πλευράς του εκπαιδευτικού, πλην όμως οι εξελίξεις πρόλαβαν τις όποιες διορθωτικές κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν.

Αναφορικά με τις εξελίξεις μετά το συμβάν

Ο εκπαιδευτικός έχει ήδη απομακρυνθεί από το σχολείο τουλάχιστον μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η υπόθεση διερευνάται τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο όσο και από πλευράς Δικαιοσύνης, καθώς ο γονέας του μαθητή έχει καταθέσει μήνυση στην Αστυνομία.

Δείτε το video με τις δηλώσεις της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας κας Π. Χουλιάρα

Δείτε επίσης

Νέα Προγράμματα Σπουδών 2021: Δείτε τα όπως κοινοποιήθηκαν από το ΙΕΠ
Εκθεση ΑΔΙΠΠΔΕ 2021: “Σχολικά Εγχειρίδια: Από τη Θεωρία στα Κριτήρια Αξιολόγησης”
ΔΟΕ: Παράνομες εντολές προς στελέχη εκπαίδευσης από ΥΠΑΙΘ για την αξιολόγηση
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: “Είναι κακό που τα παιδιά κάνουν μάθημα στα σχολεία τους με τους δασκάλους και συμμαθητές τους;”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση