Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λάθη προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ ΕΕΠ-ΕΒΠ: Διαμαρτυρία ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λάθη προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ ΕΕΠ-ΕΒΠ: Διαμαρτυρία από ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας και ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ – Επιστολές σε ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας.

Λάθη προσωρινών πινάκων ΑΣΕΠ ΕΕΠ-ΕΒΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΑΣΕΠ και το ΥΠΑΙΘ απέστειλαν ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σχετικά με τα λάθη στον Προσωρινό Πίνακα κατάταξης  2ΕΑ/2022 των υποψήφιων μελών ΕΕΠ και τον Προσωρινό Πίνακα κατάταξης  1ΕΑ/2022 των υποψήφιων μελών ΕΒΠ.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας κατέγραψε και κοινοποίησε στο ΑΣΕΠ τα προβλήματα ζητώντας “να δοθεί η δέουσα προσοχή, έλεγχος και εξεύρεση θετικής λύσης στις ενστάσεις όλων των υποψηφίων ΕΕΠ που θα προκύψουν, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσλειτουργίες και αδυναμίες του συστήματος  καταχώρησης”.

Για τα θέματα ΕΒΠ ο Σύλλογος έχει αποστείλει ήδη επιστολή – Δείτε εδώ

Ο ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ αναρωτιέται “πως είναι δυνατόν σε λίγες μέρες, το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών με πίνακες, που διαθέτουν σημαντικά λάθη και παραλείψεις” και ζητά “να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να δικαιωθούν όλοι οι συνάδελφοι, κάνοντας τις προσλήψεις από έναν πίνακα ορθά ελεγμένο”.

Ακολουθούν οι επιστολές των Συλλόγων

Α. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πληροφορίες: email: seepeakm@gmail.com

Θεσσαλονίκη, 28/07/2022

Αρ. Πρωτ: 39

Πληροφορίες: email: seepeakm@gmail.com       

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας σχετικά με τα λάθη στον πίνακα των υποψήφιων αναπληρωτών ΕΕΠ στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης  2ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.»

Αξιότιμη κα. Γενική Διευθύντρια,

Αξιότιμη κα Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προκηρύξεων του Α.Σ.Ε.Π.,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Κ. Μακεδονίας είναι πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός σύλλογος που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές, οι οποίοι στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΣΔΕΥ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Ο Σύλλογός μας μετά την πρώτη δημόσια ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων κατάταξης του ΕΕΠ της προκήρυξης 2ΕΑ/2022, δέχεται συνεχώς καταγγελίες σχετικά με λάθη που φαίνεται να αφορούν αδυναμίες της λειτουργίας των  πληροφοριακών συστημάτων καταχώρησης. Δεν είναι δυνατόν τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα ζητήματα και ειδικότητες στους περισσότερους συναδέλφους. Για ακόμη μια φορά το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην καταχώρηση λανθασμένου κωδικού πτυχίου, είτε από ατομικό λάθος του υποψηφίου,  είτε από αδυναμία του συστήματος, αλλά  και  λόγω προβλημάτων των φορέων.

Συγκεκριμένα έχουμε καταγράψει τα παρακάτω προβλήματα :

  • Η επιλογή 101 στα πτυχία των θεραπευτών λόγου, μπέρδεψε τους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν κωδικούς που γνώριζαν και από την παλαιότερη προκήρυξη (201, 202) χωρίς όμως το σύστημα να μπλοκάρει την λάθος επιλογή, ως όφειλε να γίνεται, διασφαλίζοντας το λάθος και αναγκάζοντας τον κάθε υποψήφιο να το ελέγχει και διορθώνει το λάθος του. Αυτό είναι σα να μποϊκοτάρεται ουσιαστικά η ορθή διαδικασία καταχώρησης μη προλαμβάνοντας πιθανά λάθη. Δεν έχει να κάνει με το ουσιαστικό που είναι η κατοχή ή όχι βασικών τίτλων σπουδών αλλά με την σωστή δήλωση του κωδικού τίτλου σπουδών.
  • Δεν μεταφορτώθηκαν αρχεία, κυρίως συνδρομής ΣΚΛΕ και ΕΝΕ, τα οποία είχαν ελεγχθεί πολλές φορές και ήταν σωστά καταχωρημένα.
  • Υπάρχουν καταγγελίες από την ειδικότητα ΠΕ23 Ψυχολόγων, πως σε αρκετούς υποψηφίους περάστηκε στους πίνακες το προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας χωρίς να το κατέχουν. Οι συνάδελφοι που το καταγγέλλουν είναι σε θέση να δώσουν πρόσθετα στοιχεία.

Τα ποσοστά απορριπτέων, κυρίως λόγω λάθος καταχώρησης κωδικού τίτλου σπουδών και λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων είναι τεράστια. Συνάδελφοι με χρόνια προϋπηρεσίας στην Εκπαίδευση ξαφνικά βγαίνουν απορριπτέοι, ενώ κατέχουν όλα τα προσόντα και την εμπειρία. Είναι άδικο για συναδέλφους με μεγάλη εμπειρία να αποκλείονται από λάθη που δεν αφορούν δική τους υπαιτιότητα αλλά των πληροφοριακών συστημάτων και της ατελούς τους διαμόρφωσης, καθώς θα έπρεπε να προφυλάσσουν κανονικά τους υποψηφίους από ζητήματα που αφορούν ταυτοποίηση κωδικών και πτυχίων, καθώς το σημαντικό είναι η κατοχή των τίτλων σπουδών.

Απαιτούμε από τον ΑΣΕΠ  και την πολιτική ηγεσία, την διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των αξιολογικών διαδικασιών και την διαμόρφωση αξιοκρατικών πινάκων κατάταξης για το ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ζητάμε  να δοθεί η δέουσα προσοχή, έλεγχος και εξεύρεση θετικής λύσης στις ενστάσεις όλων των υποψηφίων ΕΕΠ που θα προκύψουν, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσλειτουργίες και αδυναμίες του συστήματος  καταχώρησης σε όλα τα παραπάνω προβλήματα που έχουμε καταγράψει.

Αναμένουμε την άμεση και δίκαιη ανταπόκριση και διευθέτησή σας στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Εριφύλη Διαμαντοπούλου

Η Γ. Γραμματέας Ελένη Τσαγρή

Β. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Μ. ΣΕΡΡΩΝ 1 ΚΟΜΟΤΗΝΗ e-mail: syllogoseepevpamth@gmail.com

Θέμα: «Επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΒΠ ΑΜΘ, σχετικά με τα λάθη στον πίνακα των αναπληρωτών – μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ,στον αξιολογικό πίνακα του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022 του Α.Σ.Ε.Π.»

Αξιότιμες/οι,

  Ο  Σύλλογός μας εκπροσωπεί μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που εργάζονται στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τις τελευταίες μέρες, έπειτα από την έκδοση των προσωρινών πινάκων των αναπληρωτών ΕΒΠ, αλλά και την χθεσινή κοινοποίηση των πινάκων ΕΕΠ δέχεται μηνύματα, που αφορούν σε λάθη και παραλείψεις, που δεν είναι ατομική ευθύνη των υποψηφίων. Παρατηρήθηκαν ελλείψεις πτυχίων, προϋπηρεσίας, καθώς και πρόσθεση προσόντων, που ορισμένοι υποψήφιοι δεν διαθέτουν. Δυστυχώς το γεγονός αυτό παρατηρήθηκε από όλους τους τοπικούς Συλλόγους της χώρας. Ως Σύλλογος ΑΜΘ θα σταθούμε αρωγός σε κάθε συνάδελφο, που αδικείται και σε κάθε Σύλλογο, που παλεύει για τα συμφέροντα των μελών του.

Εύλογα αναρωτιόμαστε ως Συνδικαλιστικό όργανο, αλλά και ως συνάδελφοι και εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, πως είναι δυνατόν σε λίγες μέρες, το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών με πίνακες, που διαθέτουν σημαντικά λάθη και παραλείψεις.

Απαιτούμε, να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να δικαιωθούν όλοι οι συνάδελφοι, κάνοντας τις προσλήψεις από έναν πίνακα ορθά ελεγμένο.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

Η Πρόεδρος  Παρασχάκη Μαρία Ευαγγελία

Η Γραμματέας Βαϊτσούδη Βιργινία

Δείτε σχετικά

Διαμαρτυρία στο ΑΣΕΠ για λάθη στους Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 

Απορριφθέντες Λογοθεραπευτές ΠΕ21 Προκήρυξης 2ΕΑ/2022 για “λάθος” κωδικό τίτλου σπουδών-Επιστολή διαμαρτυρίας 

Προσωρινοί Πίνακες 2ΕΑ/2022 ΕΕΠ: Εύχρηστο αρχείο με τα αποτελέσματα συγκεντρωμένα 

Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Ενδεικτικά βήματα όταν κάτι δεν πάει καλά | Οδηγός 

Ποσοστά απορριπτέων 2ΕΑ/2022 και 1ΕΑ/2022 στους Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ 

Νέα ορθή επανάληψη Προσωρινού Πίνακα ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ: Ενστάσεις από 21.07 έως 02.08.2022 

Δείτε ακόμη

Αιτήσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για διορισμό: Από Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 | Η Πρόσκληση 

Νεοδιόριστοι: Δικαιολογητικά-διαδικασία Ορκωμοσίας, ανάληψης υπηρεσίας, τοποθέτησης-επιλογή ασφαλιστικού φορέα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση