Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Learning environments where modern languages flourish/EOL: Διεξήχθη με επιτυχία το 2ήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο από το ΥΠΑΙΘΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Learning environments where modern languages flourish/EOL: Διεξήχθη με επιτυχία το διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Learning environments where modern languages flourish/EOL

Διεξήχθη το διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με θέμα “Learning environments where modern languages flourish/EOL”, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα  Εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Jacqueline de Romilly.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ

Η Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία εργαστήριο με θέμα “Learning environments where modern languages flourish/EOL”, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα  Εκδηλώσεων του Υπουργείου, Jacqueline de Romilly.

Το εν λόγω εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Centre for Modern Languages/ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συμμετείχαν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07) Π.Ε. και Δ.Ε. από διάφορες περιοχές της χώρας και Σύμβουλοι Ξένων Γλωσσών του Ι.Ε.Π.

Κατά την έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Π.Ε., Δ.Ε. και Ε.Α. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., κ. Ιωάννης Κατσαρός.

Επιμορφώτριες ήταν η κ. Marie-Christine Clerc-Gevrey και η κ. Silvia Minardi, συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών.

Σημειώνεται ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εκπροσωπείται σε όλα τα όργανα διοίκησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών από την αρμόδια υπηρεσία (Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης).

Ειδικότερα, τακτικός εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο Προϊστάμενός της οικείας Γενικής Διεύθυνσης, κ. Παναγιώτης Πασσάς, με αναπληρωματική εκπρόσωπο την κ. Αικ. Μπομπέτση, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών στη Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Τέλος, ο Προϊστάμενος της οικείας Γενικής Διεύθυνσης, κ. Παναγιώτης Πασσάς, εξελέγη πρόσφατα στο Προεδρείο (Bureau) του Οργανισμού, για 2η συνεχόμενη θητεία.

Δείτε επίσης

Αφιέρωμα στον Αναστάσιο Σταλίκα: Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12.11 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 

Αλληλεγγύη στα Μουσικά Σχολεία της Θεσσαλίας από την Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση