Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λειτουργία σχολείων: Πέμπτη σύσκεψη ειδικών και πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ-Παρασκευή ανακοινώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λειτουργία σχολείων: Πέμπτη σύσκεψη ειδικών και πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ – Παρασκευή ανακοινώσεις και ο “Οδικός Χάρτης” για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού.

Λειτουργία σχολείων

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως πάμε για παράταση των περιοριστικών μέτρων και μετά την 7η Δεκεμβρίου 2020.

Οδικός χάρτης την Παρασκευή

την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων παρέπεμψε στον οδικό χάρτη για την πορεία της χώρας σχετικά με τον κορονοϊό, ο οποίος θα ανακοινωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Με τα ως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, κατά το κο Πέτσα απομακρύνεται το σενάριο για άνοιγμα των σχολείων την 7η Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη σύσκεψη ΥΠΑΙΘ- Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Συνεπώς μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου αναμένουμε την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών Λοιμωξιολόγων για τα σχολεία, ενώ αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη σύσκεψη Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Επιτροπής των ειδικών Υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων και γενικότερα για τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας κορονοϊού.

Τοποθέτηση Καθηγητή Γώγου

Επίσης σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας κος Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100.3 ανέφερε πως εξαιτίας της μη βελτίωσης και παγίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για την 14η Δεκεμβρίου 2020.

Τόνισε δε πως “Δεν έχει αποκλειστεί το άνοιγμα, υπάρχει δυσκολία, αλλά μέσα στην βδομάδα θα συζητηθεί το θέμα από την Επιτροπή με βάση και τα ποιοτικά δεδομένα”

Τοποθέτηση Καθηγητή Σύψα
Υπενθυμίζουμε την τοποθέτηση του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, κου Νικόλαου Σύψα, αναφορικά με τα σχολεία, ο οποίος δήλωσε πως

“Η δική μου εκτίμηση είναι ότι 7 του μηνός δεν θα ανοίξει τίποτα, ούτε σχολεία, ούτε τίποτα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε. Μακάρι να δούμε αποκλιμάκωση αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω.

Επομένως για τα Δημοτικά αν δεν ανοίξουν στις 7, μετά ν ανοίξουν στις 14 ή στις 21 Δεκεμβρίου δεν έχει νόημα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δει η Υπουργός Παιδείας”.

Δείτε αναλυτικά το τι ανέφερε ο κος Σύψας ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Χαράλαμπος Γώγος: Πιθανό άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων και Δημοτικών μετά τις εορτές
Σχολεία: Δηλώσεις για το πότε θα επαναλειτουργήσουν Κεραμέως-Σύψα-Παγώνη-Ζέρβα

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός σε μαθητές: Δεν θα αργήσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία με την Α/θμια πρώτη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση