Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λειτουργικά κενά Δευτεροβάθμιας: Ενημέρωση από τον Αιρετό Ν. Κορδή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λειτουργικά κενά Δευτεροβάθμιας: Ενημέρωση από τον Αιρετό Ν. Κορδή με αφορμή την καταχώρηση των κενών στις ΔΔΕ/ΠΔΕ ενόψει της Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών.

Λειτουργικά κενά Δευτεροβάθμιας

Σχετικό με τα λειτουργικά κενά της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι το νέο Ενημερωτικό του Αιρετού ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή.

Κατά τον Αιρετό

“Οι 20.600 προσλήψεις της Α΄ φάσης δεν αποδείχτηκαν αρκετές για να φέρουν την «κανονικότητα» στις σχολικές μονάδες, την ώρα που τα κενά στη Δευτεροβάθμια Γενική ξεπερνούν το 60% και στα Μουσικά Σχολεία δεν είχαμε καμία πρόσληψη”.

Καλεί δε το Υπουργείο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επισημαίνοντας ότι οι προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση γίνονται με συγκεκριμένες πιστώσεις του Τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι μέσω ΕΣΠΑ.

Δείτε το Ενημερωτικό του Αιρετού αναλυτικά

Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ

          Νεκτάριου Κορδή

εκλεγμένου  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Σχετικά με τα λειτουργικά κενά της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου οι αποσπάσεις και οι ανακλήσεις αποσπάσεων μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που είχε γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου!

Την ίδια περίοδο παράλληλα γίνεται και η καταχώρηση των λειτουργικών κενών στις ΔΔΕ/ΠΔΕ ενόψει της Β΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών!

Η σημερινή απόφαση αφορά 112 ανακλήσεις αποσπάσεων και 60 αποσπάσεις και τροποποιήσεις αποσπάσεων!  Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις αυτές διαφοροποιούν – σε σημαντικό αριθμό-  τα λειτουργικά κενά! Θα υπάρξουν περίπου 200 διαφοροποιήσεις των κενών!

Μέσα στα πλαίσια αυτά  με σημερινό έγγραφο του Υπουργείου:

«…παρατείνεται κατά μία (1) ημέρα η προθεσμία για την καταχώριση των λειτουργικών αναγκών των περιοχών ευθύνης σας. 

Ειδικότερα το ΟΠΣΥΔ θα παραμείνει διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 20/09/2019, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία μέχρι και τη Δευτέρα 23/09/2019. 

Κατά τα λοιπά – και δεδομένου ότι από ενδεικτική ανάλυση των ήδη καταγεγραμμένων κενών παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα εναπομείναντα κενά από την Α’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών – εφιστούμε την προσοχή σας στον ορθό υπολογισμό και καταχώριση των αναγκών  σας,  προκειμένου  να  αποφευχθούν  στρεβλώσεις  και  να  διαφυλαχτεί,

  μεταξύ  άλλων,  το αδιάβλητο της διαδικασίας προσλήψεων και η επιτυχής υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ».

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι μετά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών παρέμειναν 2895 λειτουργικά κενά Γενικής σε όλη την Ελλάδα!

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα κενά στα Μουσικά Σχολεία και τα 1500 κενά σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ- Παράλληλη Στήριξη! Υπάρχουν ακόμη 400 διαθέσιμες-μέσω ΕΣΠΑ- πιστώσεις στην παράλληλη Στήριξη και 550 σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ!

Επιπρόσθετα και με βάση τα στοιχεία της ΔΟΕ υπάρχουν τουλάχιστον 4000 λειτουργικά κενά στην Α/θμια εκ των οποίων περίπου 1000 αφορούν τις κοινές ειδικότητες!

 Με βάση την αρχική ενημέρωση από την επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια σημαντική αύξησή τους συγκριτικά με την Α΄ φάση Αναπληρωτών! 

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μέσω συστήματος Β΄ φάσης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και παράλληλα να γίνουν μαζικές προσλήψεις κατά τη Β΄ φάση Αναπληρωτών!

Οι 20.600 προσλήψεις της Α΄ φάσης δεν αποδείχτηκαν αρκετές για να φέρουν την «κανονικότητα» στις σχολικές μονάδες, την ώρα που τα κενά στη Δευτεροβάθμια Γενική ξεπερνούν το 60% και στα Μουσικά Σχολεία δεν είχαμε καμία πρόσληψη!

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, συνυπολογίζοντας ότι οι προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση γίνονται με συγκεκριμένες πιστώσεις του Τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και όχι μέσω ΕΣΠΑ!

Η πολιτική ηγεσία πέρα από τις επικοινωνιακές διακηρύξεις καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 20/9/2019

Νεκτάριος Κορδής

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις Β Φάσης Α/θμιας και Β/θμιας 2019-20 | Ονόματα

Παράταση για λειτουργικά κενά: Να υπολογιστούν σωστά | Εγγραφο

Λειτουργικά κενά Πρωτοβάθμιας 2019-20

Κοινή διακήρυξη ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 24/09

Συνάντηση ΑΣΕΠ – ΣΥΡΙΖΑ: Εντός του 2019 οι Πίνακες για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση