Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λειτουργικά κενά ζητά το Υπουργείο Παιδείας εκπ/κών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη αναπληρωτών για το 2023-24

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λειτουργικά κενά ζητά το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη αναπληρωτών για το 2023-24 – Ολοκλήρωση διαδικασίας έως και την Τετάρτη 23.08.2023.

Λειτουργικά κενά ζητά το Υπουργείο Παιδείας

Την καταγραφή των λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) ζητά το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και τα ΚΕΔΑΣΥ.

Η καταγραφή ζητείται προκειμένου οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να δρομολογήσει τις περαιτέρω ενέργειές του αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και την έγκαιρη σπελέχωση των σχολικών μονάδων και των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ).

Το ΥΠΑΙΘΑ με έγγραφό του ζητά από τις Δ/νσεις να προβούν στην ηλεκτρονική καταχώριση απευθείας στο Ολοκληρωμένο πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ), των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπ/σης, των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και των ΚΕ.Δ.ΑΣ.Υ. σε αριθμό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ,  των Μουσικών Σχολείων (για τις Μουσικές Ειδικεύσεις) σε ώρες/εβδομάδα των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Το ΥΠΑΙΘΑ επισημαίνει ότι το ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από την Δευτέρα 7/8/2023 έως και την Παρασκευή 18/8/2023, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Τετάρτη 23/8/2023.

Στην παρούσα φάση δεν καταχωρίζονται λειτουργικά κενά των Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) I και II Ζ.Ε.Π., των τμημάτων εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ·(Μ.Ν.Α.Ε.), των ΔΥΕΠ. καθώς και τou Έτους Μαθητείας των ΕΠΑΛ.

Τέλος το ΥΠΑΙΘΑ τονίζει πως για τον υπολογισμό και καταγραφή των σχετικών κενών θα πρέπει, προφανώς, να ληφθούν υπόψη από πλευράς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και τα στοιχεία των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ Ψυχολόγων-ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών-ΠΕ30 που ανακοινώθηκαν προσφάτως.

Δείτε επίσης

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών εκπ/κών γενικής και ΕΑΕ και ΠΕ23/ΠΕ30 

Κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Ειδικά-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ ανά κλάδο/περιοχή-Στατιστικά περσινής Α Φάσης προσλήψεων-Διορισμοί

Αριθμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022-23: Μόνιμοι και αναπληρωτές ανά τύπο σχ. μονάδας, περιοχή/δομή διορισμού/πρόσληψης & Πρόγραμμα 

Εκκαθαρισμένοι πίνακες-Τελική ενημέρωση: Eκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας και Ειδικής Αγωγής και μελών ΕΕΠ/ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση