Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λέρο και Κάλυμνο για τον Αγιασμό η Υπουργός Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λέρο και Κάλυμνο για τον Αγιασμό η Υπουργός Παιδείας: Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 θα έχει επαφές με Φορείς και εκπαιδευτικούς στη Λέρο και την επομένη θα παραστεί στον Αγιασμό σχολικών μονάδων της Λέρου και της Καλύμνου.

Λέρο και Κάλυμνο για τον Αγιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2019-20 και του επικείμενου Αγιασμού των σχολικών μονάδων θα επισκεφθεί τα νησιά της Λέρου και της Καλύμνου.

Τρίτη 10/09/2019 στη Λέρο

Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επισκεφθεί τη Λέρο, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Στο ακριτικό νησί θα έχει επαφές με Φορείς, εκπαιδευτικούς και θα επισκεφθεί Δομές του νησιού.

Τετάρτη 11/09/2019 στην Κάλυμνο

Ακολούθως την επόμενη ημέρα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 θα παραστεί στον Αγιασμό σε σχολικές μονάδες της Λέρου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί την Κάλυμνο όπου και θα παραστεί στον Αγιασμό σχολικών μονάδων και εκεί.

Δείτε το Πρόγραμμα

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

09:55: Αναχώρηση από Αθήνα για Λέρο με Ο.Α..
10:55: Αφιξη στη Λέρο.
11:30: Συνάντηση, συζήτηση και ευχές για το νέο σχολικό έτος με τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας.
και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού στο δημοτικό σχολείο Αλίντων.
12:30: Επίσκεψη στη ΔΥΕΠ για Νήπια, στις εγκαταστάσεις Hotspot της Λέρου.
14:00 Φαγητό με Διευθυντές σχολείων στο εστιατόριο Μύλος.
17:30 Επίσκεψη στο ΔΙΕΚ νοσηλευτικής – τραυματιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λέρου.
18:00 Επίσκεψη στο φρούραρχο και διοικητή της ναυτικής βάσης του νησιού.
19:00 Συνάντηση με μέλη ΔΗΜΤΟ Λέρου στο ξενοδοχείο ΚΡΙΘΩΝΙ paradise.
20:30 Γεύμα στην περιοχή Ξηρόκαμπος, ταβέρνα Τρεχαντήρι.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

08:00: Αγιασμός στο 1Ο Νηπιαγωγείο Λακκίου.
08:30: Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Λακκίου.
09:00: Αγιασμός σε ΕΠΑΛ και 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

09:45: Αναχώρηση με σκάφος για Κάλυμνο.
10:30: Αγιασμός στο «Νικηφόρειο» ΕΕΕΕΚ, 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου.

11:15: Αγιασμός στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.
12:00: Αναχώρηση και επιστροφή στη Λέρο.
14:05: Αναχώρηση από Λέρο για Αθήνα με Ο.Α..

_________________________

Δελτίο Τύπου ΥΠΑΙΘ

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Λέρο

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως είχε σήμερα στη Λέρο συνάντηση με όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού και έγινε μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων. Η Υπουργός δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καταγράφει κανείς ζητήματα εκπαίδευσης από το να συνομιλεί με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε μια εκ βάθρων συζήτηση με όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού της Λέρου για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την καθημερινότητά τους».

Ακολούθησε συνάντηση της Υπουργού με τους διευθυντές των σχολείων του νησιού στους οποίους η Υπουργός τόνισε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να ενισχυθεί ο ρόλος τους.

Η Υπουργός επισκέφτηκε και τη Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων στο Λακκί της Λέρου και συγκεκριμένα το χώρο του νηπιαγωγείου, όπου και ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και τις ανάγκες τους.

Σχετικά με την επίσκεψη στη Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, η Κυρία Κεραμέως δήλωσε τα εξής : «Επισκέφθηκα σήμερα στη Λέρο τις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και γνώρισα από κοντά την άοκνη και συγκινητική προσπάθεια των εκπαιδευτικών μας και του λοιπού προσωπικού να στηρίξουν τα παιδιά των προσφύγων και να υπηρετήσουν στην πράξη το πρότυπο της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς. Παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, το έργο τους αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση. Οι άνθρωποι της Λέρου στέλνουν καθημερινά μήνυμα ανθρωπισμού στην Ελλάδα και στον κόσμο».

Τέλος, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της ημέρας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής – Τραυματιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λέρου και ενημερώθηκε από τη Διοίκησή του για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ζαχαράκη στο OPEN για το βαθμό ετοιμότητας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

_________________________

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Πολυνομοσχέδιο Παιδείας τον Νοέμβριο: Τι θα περιλαμβάνει

Ψυχοκοινωνική υπηρεσία στην Εκπαίδευση: Ανάγκη θεσμοθέτησης | Επιστολή 

Σπουδές για την αναπηρία: 1ο Διεθνές συνέδριο – 28 & 29/09/2019 – Θεσσαλονίκη

Κριτήρια τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση