“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λίγο πριν την εκπνοή των διορισμών ή την κατάργησή τους | Της Γ. Μπουλμέτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγο πριν την εκπνοή των διορισμών ή την κατάργησή τους: Θα αναλάβει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη που του αναλογεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διορισμοί; | Της Γ. Μπουλμέτη.

Λίγο πριν την εκπνοή των διορισμών ή την κατάργησή τους

9/10/2019

Εδώ και ένα χρόνο όλοι οι αναπληρωτές οι οποίοι εργάζονται επί χρόνια στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες περιμένουν με αγωνία για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια τους 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του ειδικού εκπαιδευτικού ΕΕΠ και ειδικού βοηθητικού προσωπικού ΕΒΠ.

Μαζί με εκείνους κι όλοι οι γονείς μαθητών που φοιτούν και υποστηρίζονται από τα Ειδικά σχολεία και ΚΕΣΥ, οι οποίοι αγωνιούν για να έχουν τα παιδιά τους σταθερά πρόσωπα αναφοράς, να είναι στελεχωμένα τα σχολεία με μόνιμο προσωπικό και να υπάρχει σχεδιασμός και συνέχεια του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού έργου.

Εδώ και ένα χρόνο λοιπόν παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της απόφασης με τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Για πρώτη φορά σε διορισμούς υπουργείου δεν προσδιορίζονται οι θέσεις σε ΦΕΚ παρά ανακοινώνεται το αριθμητικό σύνολο αυτών.
  • Ο νόμος 4589/2019 ανακοινώνει το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών, για το οποίο συνεργάζεται το ΑΣΕΠ με το Υπουργείο Παιδείας ως προς τη διαδικασία συγκέντρωσης των αιτήσεων μέσα από μια απόλυτα γραφειοκρατική και δαιδαλώδη διεκπεραίωση
  • Ξεκινούν να αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες για το ΕΒΠ και ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΣΕΠ, είναι έτοιμοι και οι προσωρινοί του ΕΕΠ δε δημοσιοποιούνται μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας περί μη διαφανούς διαδικασίας λόγω ότι δεν έχει ανακοινωθεί η αρχική κατανομή των 4.500 θέσεων.
  • Ξεκινούν οι έντονες φημολογίες ότι πρόκειται σύντομα να ανακοινωθεί η κατανομή από το υπουργείο και η κάθε Ομοσπονδία σπεύδει να διεκδικήσει μέρος αυτών γιατί φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα καλυφθούν οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό με τις 4.500 θέσεις.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τι θα επακολουθήσει των παραπάνω και δυστυχώς φοβάμαι ότι για άλλη μια φορά το βάρος της ευθύνης για ακόμα μία φορά θα το επωμιστούν οι Ομοσπονδίες.

Ακούσαμε κατά τη διαβούλευση του νόμου των διορισμών ότι οι Ομοσπονδίες έφταιγαν που δεν κατέθεσαν προτάσεις κι ήθελαν την απόσυρση του. Θα ακούσουμε και τώρα ότι οι Ομοσπονδίες έφταιγαν γιατί διαφωνούσαν μεταξύ του  και γι΄ αυτό το λόγο αργεί η κατανομή άρα και οι διορισμοί; Μέχρι τώρα δεν υπάρχει διάλογος με το υπουργείο σε κανένα επίπεδο για το θέμα αυτό.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι 4.500 θέσεις αφορούν όλους όσους εργάζονται και υποστηρίζουν την Ειδική Εκπαίδευση καθώς και όλους τους κλάδους στους οποίους ανήκουν κι όχι μεμονωμένα  ή επιλεκτικά κάποιους.

Θα αναλάβει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας την ευθύνη που του αναλογεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διορισμοί;
Θα σταματήσει η ομηρία χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ;
Θα σταματήσει το υπουργείο Παιδείας την έντονη φημολογία περί  μη ολοκλήρωσης των διορισμών;

Απευθύνομαι ως άτομο  με τη συνδικαλιστική εμπειρία μου κι ελπίζω ότι οι συνάδελφοι που εμπλέκονται να κατανοήσουν ότι η διάσπαση μεταξύ μας δεν θα έχει αποτελέσματα αντίθετα θα αποτελέσει αφορμή για την αποποίηση ευθυνών από πλευράς υπουργείου.

Γεωργία Μπουλμέτη

Πρόεδρος ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αιρετή ΚΥΣΕΕΠ

 _____________________

Δείτε επίσης

Αιρετός Νεκτάριος Κορδής: Οχι στον κοινωνικό αυτοματισμό της κατανομής των 4.500 θέσεων

ΔΟΕ για κατανομή διορισμών: Tουλάχιστον 2.500 για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας από τις 4.500

Διορισμοί Ειδικής: Ισότιμη κατανομή τώρα – Ερώτηση στη Βουλή 43 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Κατανομή 4500 θέσεων: Κάντε τη να πάψει η εκπαίδευση να δηλητηριάζεται

Κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης στα Ειδικά Σχολεία | Πίνακες

 ________________________

 Δείτε

Ολες τις έως σήμερα προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Κατανομή Β Φάσης πιστώσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 Α Φάσης στις 13 ΠΔΕ

________________________

Δείτε ακόμη

Προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Β Φάσης για το 2019-20 | Ονόματα

Προσλήψεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Β Φάσης | Ονόματα

Αναβάθμιση ωραρίου μειωμένου σε πλήρες 793 εκπαιδευτικών | Υ.Α. με ονόματα

Αριθμοί προσλήψεων Β Φάσης: Εκπαιδευτικών ΕΑΕ-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κατανομή προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Πίνακες με συγκριτικά προσλήψεων των τελευταίων ετών

________________________

Πριν φύγετε

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο και άλλα χρήσιμα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωράριο ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στις Σχολικές Μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ – ΦΕΚ

Ωρολόγιο πρόγραμμα και διδακτικό ωράριο υποχρεωτικού και Ολοήμερου προγράμματος Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων 2019-20 | Εγγραφο

Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών και του κλάδου ΔΕ01 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής εκπαίδευσης

Τροποποίηση της 27922/Γ6/8-3-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 449/τ.Β’/2007) – Καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών και του ΕΕΠ των ΣΜΕΑΕ, των Τμημάτων Ενταξης και της Παράλληλης Στήριξης

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση