Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λίστα Μεταπτυχιακών με Συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και στη Σχολική Ψυχολογία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίστα Μεταπτυχιακών που αφορούν στην Ειδική Αγωγή αλλά και στην Σχολική Ψυχολογία κοινοποίησε η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που συγκροτήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Λίστα Μεταπτυχιακών με Συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και Σχολική Ψυχολογία

Διαπίστωση της συνάφειας Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της ημεδαπής και της αλλοδαπής με τα αντικείμενα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) και της Σχολικής Ψυχολογίας

Δείτε το Φ.Ε.Κ. με τη λίστα

ΦΕΚ B 1217 – 10.04.2019 Σελίδες 8 (14779 – 14786)

 

Δείτε την Υπουργική Απόφαση με τη λίστα εναλλακτικά και από εδώ

Νέες προσθήκες με τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης

Ενδιαφέρουν:

Απαντήσεις σε ερωτήματα για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

Η νέα Ειδική Επιστημονική Επιτροπή της παρ. β του άρθρου 65 του ν. 4589/2019 (Α’, 13).
Τα Κριτήρια συνάφειας Μεταπτυχιακών με την Ειδική Αγωγή και Σχολική Ψυχολογία σε ΦΕΚ

Δείτε επίσης

Θέμα ισότιμης μεταχείρισης στα νέα Κριτήρια Συνάφειας Μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή
Πως θα λειτουργήσει η Επιτροπή για τη συνάφεια των Μεταπτυχιακών Τίτλων στην ΕΑΕ και στη Σχολική Ψυχολογία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

5 Σχόλια

 1. Μαρία Γκοζη σε

  Πήρα το μεταπτυχιακό μου από το FREDERICK στην ειδική εκπαίδευση το 2019. Μπήκα το 2017 και είχε και πρακτική. Τελείωσα τον Ιούνιο. Το έχω καταθέσει κανονικά στους πίνακες γενικής(προκήρυξη 1γε/2020) όπου και περαστηκε. Δεν υπάρχει όμως πουθενά στη λίστα του φεκ. Αυτό σημαίνει πως σε δύο χρόνια που θα ξεκολλήσουν οι πίνακες ειδικής δε θα μπορέσω να το βάλω; τυχαια βρήκα αυτό το άρθρο δεν είχα ιδέα.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Θα μπορέσετε να το βάλετε πιστεύουμε, αν είναι στις λίστες. Δείτε αναλυτικά στο σύνολο αυτών αν περιλαμβάνεται.

 2. Παρασκευή Μπαρακλιανού σε

  Γεια σας, είμαι δασκάλα ΠΕ70 με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής. Το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής είναι του Πανεπιστημίου της Σόφιας Αγ. Κλιμεντ Οχριντσκι. Το κατέθεσα το μεταπτυχιακό μου για την προκήρυξη 3ΕΑ/2022 για να μπω στους πίνακες ειδικής αγωγής, όμως τώρα που μπήκα στον οπσυδ γράφει ότι το μεταπτυχιακό μου δεν έχει συνάφεια με την ειδική αγωγή. Το μεταπτυχιακό μου έχει τίτλο μάστερ (μαγκιστρ) στην ειδική αγωγή (παιδαγωγική). Στην προκηρυξη υπήρχαν 2 μεταπτυχιακά, το πρώτο με τον τίτλο δίπλωμα (μαγκιστρ) in special pedagogy με Α/Α 134 και είχε συνάφεια με την ειδική αγωγή ενώ το άλλο από το ίδιο πανεπιστημιο (Αγ. Κλιμεντ Οχρινσκι) με τίτλο δίπλωμα ( μαγκιστρ) στην ειδική αγωγή με Α/Α 135 δεν έχει συνάφεια από τις 10 Απριλίου 2019.Εγώ πήρα στα χέρια μου το μεταπτυχιακό στις 5.6.2019. Και είχε συνάφεια απλώς ο δοαταπ μου το αναγνώρισε μεταφρασμένο στα Ελληνικά με μεταφρασμένο τον τίτλο στα ελληνικά. Ξέρω ένα άτομο που τελείωσε το δικό μου μεταπτυχιακό το 2022 και έχει αναγνωριστεί το μεταπτυχιακό του με τον αγγλικό τίτλο και του το μέτρησαν κανονικά στον οπσυδ με συνάφεια στην ειδική αγωγή. Το θέμα είναι ότι εγώ και 2 αλλά κορίτσια που ήμασταν μαζί στο μεταπτυχιακό δε θα είμαστε στους πίνακες γιατί το μεταπτυχιακό μας σύμφωνα με την προκήρυξη δε θα έχει συνάφεια και δεν κάναμε ούτε σεμινάριο στην ειδική αγωγή για να είμαστε στους πίνακες ειδικής, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δουλέψουμε στην ειδική αγωγή για δυο χρόνια, αφού για δύο χρονια θα έχουν ισχυ οι πίνακες ειδικής αγωγής. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να κάνουμε ένσταση όταν βγουν οι προσωρινοί πίνακες; Θα δικαιωθούμε; Και πρέπει να αναγνωριστεί το μεταπτυχιακό μας με τον αγγλικό τίτλο από τον δοαταπ ξανά για να δικαιωθουμε στην ένστασ; Να αναφέρω ότι εμεις το πτυχίο στα αγγλικά δεν το έχουμε γιατί μας το έδωσαν στα βουλγαρικα και ο δοαταπ ήθελε τότε να το αναγνωρίσει μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Απαντήστε μου σας παρακαλώ γιατί ο χρόνος μας πιέζει.
  Με εκτίμηση,
  Παρασκευή Μπαρακλιανού.

  • ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ σε

   Καλησπέρα Παρασκευή,το ίδιο πρόβλημα έχει μια φίλη μου.Μπορούμε με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσουμε; Σου έχω γράψει και το email μου.

Γράψτε μία απάντηση