Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Lockdown-Λειτουργία Βρεφονηπιακών-ΚΔΑΠ-Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας-Κέντρων Δημ. Απασχόλησης ΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Lockdown-Λειτουργία Βρεφονηπιακών-ΚΔΑΠ-Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας- Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ – Ανακοίνωση Υπουργείου Εργασίας.
Lockdown-Λειτουργία Βρεφονηπιακών-ΚΔΑΠ κ.α
Σύμφωνα με διευκρινίσεις, μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τη λειτουργία κατά τη διάρκεια του lockdown, των δομών και φορέων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του έπειτα από την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θα ισχύσουν τα εξής:
 – Βρεφονηπιακοί: Συνεχίζεται η λειτουργία τους στο πλαίσιο των οδηγιών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.
– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αναστολή λειτουργίας.
– Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες: Παραμένουν ανοιχτά με ειδική σύσταση για διαχωρισμό ανηλίκων και ενηλίκων.
– Κέντρα Διημέρευσης/Ημερήσιας Φροντίδας: Παραμένουν ανοιχτά με τακτικούς ελέγχους (rapid test) προσωπικού και ωφελουμένων κάθε εβδομάδα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπενθυμίζουμε πως
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσαν εχθές Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2020 τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού.
Σύμφωνα με αυτά , από το Σάββατο 07.11.2020 στις 06:00 ξεκινά η εφαρμογή του καθολικού lockdown με οριζόντια αναστολή δραστηριοτήτων, έως τις 30 Νοεμβρίου 2020.
Ανοικτά θα παραμείνουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία και οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Επίσης
Οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα, forma.gov.gr, στην οποία υπάρχουν σχετικά έγγραφα για την δήλωση τύπου Α και Β, αλλά και σχετικές οδηγίες.
Στο site υπάρχουν Βεβαιώσεις για κυκλοφορία εργαζομένου, κυκλοφορία ανηλίκου μαθητή ή μαθήτριας, αλλά και μεμονωμένες μετακινήσεις.
Οι πολίτες μπορούν στέλνουν από το κινητό τους, SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Δείτε σχετικά

Lockdown-εκπαιδευτικές δομές: Ποια σχολεία λειτουργούν δια ζώσης και τηλεκαίδευση-Ολοήμερα-Φροντιστήρια-Κέντρα ξένων γλωσσών
Οδηγίες μετακινήσεων πολιτών-Πως θα λειτουργεί το 13033 για SMS-Βεβαιώσεις κυκλοφορίας από forma.gov.gr

Δείτε επίσης

Γιατί παραμένουν ανοιχτά Δημοτικά και Ειδικά σχολεία: Απαντήσεις Πρωθυπουργού-Τσιόδρα
Γενικό lockdown έως 30.11: Από Σάββατο 07.11. στις 6πμ-Ανοιχτά Δημοτικά και ειδικά σχολεία
Διάλειμμα μάσκας-ΦΕΚ: Λειτουργία Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΑΕ-ΣΔΕ-ΙΕΚ-Φροντιστηρίων-Δομών

Πριν φύγετε

Οδηγίες χρήσης μάσκας στo πλαίσιο της πανδημίας COVID-19
Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: 4 αποτυχίες και 1 μεθόδευση για το Υπουργείο Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση