Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Λογοθεραπείες εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης: Η κοστολόγηση ανά τηλεσυνεδρία | Απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λογοθεραπείες εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης: Η κοστολόγηση ανά τηλεσυνεδρία – Κοινή Υπουργική Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Ασημίνας Γκάγκα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Λογοθεραπείες εξ αποστάσεως

Την έγκριση της κοστολόγησης της παροχής λογοθεραπείας εξ αποστάσεως με κόστος 15 € ανά τηλεσυνεδρία προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ. αριθμ. πρωτ. Γ2Δ/οικ.28852, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Ασημίνας Γκάγκα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Παναγιώτη Τσακλόγλου

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3445/23-5-2023, η αποζημίωση κρίνεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Λογοθεραπείες εξ αποστάσεως

Για την Απόφαση ελήφθησαν υπόψη μεταξύ άλλων:

Η υπό στοιχεία 12480/2023 εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία οποιαδήποτε πρόσθετη δαπάνη προκληθεί από την εφαρμογή της θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του ΚΑΕ 0679,00. Παράλληλα σημειώνεται ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας.

Το γεγονός ότι από την εφαρμογή της απόφασης αυτής θα προκληθεί πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εφόσον η ιατρική πράξη που αναφέρεται σε αυτή, ενταχθεί στο σύστημα αποζημίωσης από τον Οργανισμό, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των πραγματικών περιστατικών. Σε κάθε περίπτωση όμως, τυχόν υπέρβαση των ορίων δαπανών αντισταθμίζεται από το μηχανισμό αυτόματων επιστροφών (clawback).

H υπ’ αρ. 23 απόφαση της 298ης/14-7-2022 Ολομέλειας του ΚΕ.Σ.Υ., η οποία έγινε δεκτή από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας.

Δείτε επίσης

 Ημερίδα για νέους Λογοθεραπευτές και τελειόφοιτους φοιτητές Λογοθεραπείας

Παιδική Παχυσαρκία: Οι όροι και η διαδικασία υλοποίησης της δράσης για την αντιμετώπισή της 

Ενταξη στην προσχολική εκπαίδευση και πρόσβαση παιδιών, εφήβων, ΑμεΑ σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 

Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού: Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και οικογενειών αυτών 2023-24 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση