Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή-Παράλληλη Στήριξη: Την τρέχουσα εβδομάδα οι προσλήψεις αναπληρωτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή-Παράλληλη Στήριξη: Την τρέχουσα εβδομάδα οι προσλήψεις αναπληρωτών-Θα υπάρξει και νέα Φάση προσλήψεων στα γενικά σχολεία-Τι απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Μακρή-Παράλληλη Στήριξη

Την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης όπου θα καλυφθεί και η Παράλληλη Στήριξη για τον μαθητή στο Νηπιαγωγείο Τυρού, ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής κου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με θέμα: “Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πλήρωσης θέσεως εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης στο Νηπιαγωγείο Τυρού και ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Τυρού”.

Επιπροσθέτως η κα Μακρή ανέφερε πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων, ώστε να καλυφθούν και τα όποια κενά καθηγητών στο Γυμνάσιο Τυρού.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Ερώτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

“Μεγάλη ανησυχία έχει καταβάλλει τους γονείς ενός μαθητή του Νηπιαγωγείου από τον Τυρό Αρκαδίας εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης. Μέχρι σήμερα δεν έχει προσληφθεί καθηγητής παράλληλης στήριξης στο Νηπιαγωγείο με συνέπεια να δημιουργούνται εμπόδια στην απρόσκοπτη σχολική καθημερινότητα του μαθητή. Έχει χαθεί ήδη ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αν και γνωρίζουμε ότι η πλήρωση των θέσεων για την παράλληλη στήριξη γίνεται σε δύο φάσεις, θέλω να επισημάνω ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος ο οποίος είναι καθοριστικός για το παιδί”.

Πρόσθεσε δε πως: 

“Έλλειψη καθηγητών υπάρχει και στο Γυμνάσιο Τυρού όπου υπάρχουν μόνο 7 καθηγητές, ενώ πέρσι το σχολείο λειτούργησε με 13. Ο φιλόλογος που υπηρετεί δεν επαρκεί να καλύψει τις ώρες μαθημάτων, ενώ επιπλέον υπάρχει έλλειψη σε καθηγητή πληροφορικής, γερμανικών και φυσικής αγωγής”.

Ενώ έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα προς την Υπουργό ΠΑΙΘ:

Τι προτίθεστε να κάνετε για να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καθημερινότητα όλων των μαθητών όπως και του μαθητή στο Νηπιαγωγείο Τυρού, ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος;

Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις καθηγητών στο γυμνάσιο Τυρού, αλλά και οι ελλείψεις καθηγητών σε άλλα σχολεία στη χώρα όπου υπάρχουν;

Δείτε σχετικά

Από Τρίτη 15 Νοεμβρίου οι προσλήψεις αναπληρωτών: Kαι 400 Κοιν. Λειτ. και Ψυχολόγων-Η κατανομή ΠΕ30 και ΠΕ23 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Αύξηση μισθού εκπαιδευτικών την επόμενη τετραετία σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση