Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή-Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων: Δίδεται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και πληρούνται οι προϋποθέσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή-Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων: Δίδεται και αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και πληρούνται οι προϋποθέσεις – Τι είπε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης.

“Οταν το επιτρέπει ο νόμος και όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις δίδονται και αναδρομικά οι άδειες ανατροφής στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ”, απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή στον Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κο Ιωάννη Δελή, αναφορικά με το αν θα ισχύσει αναδρομικά ο νόμος για όσους νεοδιόριστους είχαν παιδί κάτω των 4 ετών κατά την ημερομηνία διορισμού τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης

της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Την άδεια ανατροφής τέκνου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών”, ο Βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπαιδευτικού από τη Βοιωτία , η οποία από το 9μηνο πήρε 2 μήνες άδεια πριν εκδοθεί η Απόφαση 2367/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία ακύρωσε την υπ. αριθμ. 108357/Ε3/21-8-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τη χορήγηση άδειας ανατροφής με αποδοχές σε νεοδιόριστοεκπαιδευτικό και μέλος ΕΕΠ- ΕΒΠ.

Η Υφυπουργός ΠΑΙΘ τόνισε επί του θέματος πως

η σχετική Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ που ακυρώθηκε από το ΣτΕ στηρίχθηκε σε Γνωμοδότηση του ΝΣΚ και δεν ήταν αυθαίρετη. Και αμέσως μετά την ακύρωσή της από το ΣτΕ έγγραφο υπ. αριθμ. 11919/Ε3/3-2-2022 του ΥΠΑΙΘ, εστάλη στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας και από εκεί και πέρα και για τους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, αναφορικά με την χορήγηση άδειας ανατροφής, ισχύει η νομοθεσία που αφορά στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ.

Δείτε σχετικά

Αδεια ανατροφής μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει και για τους νεοδιόριστους 

Ακύρωση εγκυκλίου αδειών ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο 

Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων-ΣτΕ: Η Απόφαση 2367/2021 που ακυρώνει την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας 

Αδεια ανατροφής σε νεοδιόριστο εκπαιδευτικό-ΕΕΠ-ΕΒΠ | Εγγραφο 

Βουλή: Συζήτηση για άδεια ανατροφής τέκνου νεοδιόριστων και ύλη προαγωγικών εξετάσεων Λυκείου 

Δείτε επίσης

Αδειες μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες άνευ αποδοχών-νεοδιόριστοι: Δίδονται όπως και στους λοιπούς εκπαιδευτικούς-Όχι πάνω από 5 έτη

Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Μαρία σε

    Πολλές άδειες ανατροφής κόπηκαν, επειδή οι νεοδιόριστες δεν υποβάλαμε αίτηση βασιζόμενες στην προφορική άρνηση των διευθύνσεων. Έτσι παρόλο που τότε τα παιδιά μας ήταν κάτω των 4 ετών, τώρα δεν μας δίνεται η άδεια αναδρομικά. Το γνώριζε η υπουργός ότι θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην υποβολή αίτησης αυτή η εγκύκλιος. Δεν ξέρω τι νομίζει πως κέρδισε με αυτά τα τεχνάσματα, αλλά ξέρω ότι θα τα πούμε στις επόμενες εκλογές. Γιατί οι μαμάδες δεν ξεχνάμε εύκολα.

Γράψτε μία απάντηση