Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή-αξιολόγηση νεοδιόριστων: Μέχρι τη λήξη του σχολ. έτους θα έχει ολοκληρωθεί-Αναδρομική μονιμοποίηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή-αξιολόγηση νεοδιόριστων: Μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους θα έχει ολοκληρωθεί-Μονιμοποίηση με αναδρομική ισχύ – Συζήτηση στη Bουλή Επίκαιρης Ερώτησης.

Μακρή-αξιολόγηση νεοδιόριστων

“Μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους 2023-24 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε όλα τα σχετικά πεδία και η μονιμοποίησή τους θα έχει αναδρομική ισχύ”.

Τα παραπάνω απάντησε μεταξύ άλλων η η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή, σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή με θέμα: «Να σταματήσει εδώ και τώρα η κλιμακούμενη επιχείρηση εκφοβισμού, οι απειλές με διώξεις και η προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών για τον δίκαιο αγώνα, που κάνουν, υπερασπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους».

Διαδικασία αξιολόγησης σε εξέλιξη

Η κα Μακρή προσέθεσε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) θα εφαρμοσθεί με βάση το νόμο 4823/2021 και αυτή τη στιγμή η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υποχρέωση των εκπαιδευτικών η εφαρμογή των νόμων

Επίσης πρόσθεσε ότι αποτελεί υποχρέωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αξιολογούν μαθητές, να αξιολογηθούν και οι ίδιοι με βελτιωτικό τρόπο εφαρμόζοντας το νόμο, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα.

Μόνιμοι διορισμοί

Αναφορικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ δήλωσε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια διενεργήθηκαν διορισμοί σχεδόν 28.700 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Διορισμοί το 2024

Για νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών το 2024 ανέφερε ότι η διαδικασία έχει να κάνει με την καταγραφή των κενών μετά τις Μεταθέσεις και με τη συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ώστε να προκύψει ο αριθμός που θα ανακοινωθεί.

Σύσταση νέων οργανικών

Για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ανέφερε ότι εξετάζονται τα σχετικά στοιχεία από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ.

Δείτε σχετικά

Συζήτηση στη Βουλή για αξιολόγηση, Σχολ. Νοσηλευτές και ΕΒΠ, επιλεκτική αλαλία – Την Παρασκευή 12.04.2024 

Δείτε επίσης

Στοιχεία Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών έως 23.3.2024-Διορισμούς 2020 έως 2024 

Ανακοίνωση ΔΟΕ: Επιβολή ποινών σε απεργούς Διευθυντές – Νέο αυταρχικό ολίσθημα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ 

Τι είπε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ στη ΔΟΕ για αξιολόγηση, αναπληρωτές, διορισμούς, αυξήσεις, ειδ. αγωγή 

Σε αντικατάσταση Διευθυντών σχολείων που αρνούνται την αξιολόγηση καλεί το Υπ. Παιδείας τους Δ/ντές Εκπ/σης 

Διορισμοί και μονιμοποιήσεις: Στοιχεία διορισμένων εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ-4 χρόνια χωρίς διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Πως θα ολοκληρωθεί όταν δεν έχουμε αξιολογηθεί ακόμα στο Α1? Δεν υπάρχει λέει ΣΣ ειδικότητας.

Γράψτε μία απάντηση