Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή-ειδικά σχολεία: Γιατί δεν έκλεισαν-Εχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή-ειδικά σχολεία: Γιατί δεν έκλεισαν-Εχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο βοηθητικό προσωπικό και στους μαθητές άνω των 16 ετών με την συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Μακρή-ειδικά σχολεία

Στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” μίλησε σήμερα το πρωί η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή.

Ανάμεσα σε άλλα

απάντησε και σε ερώτηση των δημοσιογράφων αναφορικά με τη συνεχιζόμενη δια ζώσης λειτουργία των ειδικών σχολείων, παρά το γεγονός πως όλα τα υπόλοιπα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας.

Η απάντηση της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Ζ. Μακρή ήταν η εξής:

“Οι τάξεις εκεί είναι ολιγομελείς.

Η φύση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των ατόμων που συμμετέχουν στα σχολεία αυτά  επιβάλει τη συνέχιση της διά ζώσης διδασκαλίας.

Ενας μήνας ενδεχόμενου κλεισίματος ή απομάκρυνσης από τη σχολική κοινότητα αυτών των παιδιών μπορεί να ισοδυναμεί και με ένα χρόνο οπισθοχώρησης στην εκπαίδευση και κατάρτιση που λαμβάνουν.

Ακριβώς επειδή είναι ανοιχτά

έχουν προτεραιότητα και έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο βοηθητικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών με την συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Και υπάρχει μια ανταπόκριση αρκετά ικανοποιητική την οποία εμείς στο Υπουργείο με κάθε τρόπο θέλουμε να την κάνουμε καθολική, γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός”.

Δείτε επίσης τι είπε η κα Μακρή για το voucher των 200 ευρώ, την παράταση του σχολικού έτους, τις προαγωγικές εξετάσεις και τις Πανελλαδικές, το άνοιγμα των σχολείων ΕΔΩ
Δείτε στο video από το 9:47 λεπτό την απάντηση για τα ειδικά

Δείτε επίσης

Οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από Τρίτη 16.03.2021: Παράθεση εγγράφων από το Υπ. Παιδείας
Νέο ΦΕΚ μέτρων κορονοϊού: Εως 22.03.2021-Κλειστά σχολεία-νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου
Κλειστά τα σχολεία σε όλη τη χώρα πλην ειδικών-Νέες περιοχές στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου | Ανακοινώσεις
Οι λόγοι που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα για 2 εβδομάδες
Πελώνη: Προτεραιότητα το άνοιγμα του λιανεμπορίου-Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά
Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Kάθε μέρα που γίνεται μια διαδήλωση απομακρύνεται η επιστροφή στην κανονικότητα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Enas politis σε

    Ναι αλλά πολλά από τα παιδιά αυτά τα περνούν αγκαλιά για να τα κατεβάσουν από το λεωφορείο, να τα βάλουν στην καρέκλα, για να τα πάνε τουαλέτα ή να τα αλλάξουν, ή τα στηρίζουν για να περπατήσουν οι υπάλληλοι. Έτσι πάνε από το ένα παιδί στο άλλο…

  2. Ελευθερία σε

    Έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί; αλήθεια; που; εργάζομαι σε ειδικό σχολείο και δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση. Εννοείται πως η τήρηση αποστάσεων και η σωστή χρήση μάσκας αποτελούν ανεκπλήρωτες προσδοκίες σε δομές ειδικής αγωγής. Και αυτά τα παιδιά θα πάνε σπίτια τους στοιβαγμένα σε ένα ταξί ανά 3 ή 4 που δε θα ανήκουν και στην ίδια σχολική μονάδα. Για να μη μιλήσουμε για αίθουσες μικρές, που δεν αερίζονται, ούτε για έλλειψη αιθουσών, με αποτέλεσμα ένα τμήμα να βγαίνει και άλλο να μπαίνει, χωρίς σχετική καθαριότητα του χώρου.

Γράψτε μία απάντηση