Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή για 25η Μαρτίου: “Το 1821 είναι ένα παράδειγμα που φωτίζει τα σημεία των καιρών και μεις χρειαζόμαστε το φως”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή για 25η Μαρτίου: “Το 1821 είναι μια ζωντανή και επίκαιρη συνθήκη, ένα παράδειγμα που φωτίζει τα σημεία των καιρών και μεις χρειαζόμαστε το φως”.

Μακρή για 25η Μαρτίου

Μήνυμα για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου κοινοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή.

Ακολουθεί το μήνυμα της Υφυπουργού

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Το μήνυμά μου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το απευθύνω σ’ εσάς με σεβασμό στην καθημερινή προσπάθεια και στο ουσιαστικό έργο μικρών και μεγάλων, με θαυμασμό στις ικανότητές σας, με πίστη στις δυνατότητές σας, με εμπιστοσύνη στην κρίση σας και με εκτίμηση στους στόχους και τις προτεραιότητές σας.

Το μήνυμα, που η ελληνική επανάσταση του 1821 μετέδωσε στον κόσμο, για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την διαφορετικότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη, αυτό το μήνυμα ελπίζω να το υπερασπίζεστε, να το μεταδίδετε και να το αναδεικνύετε δυνατό και αδιαπραγμάτευτο, ώστε να αποκτά υπόσταση και φωνή στο σχολικό περιβάλλον, μέσα από κάθε εκπαιδευτική δράση και με κάθε παιδαγωγικό μέσο που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί μας για να καλλιεργήσουν δεξιότητες στα παιδιά μας.

Και αν αυτό το μήνυμα φαίνεται ότι, κάποιες φορές, λυγίζει μπροστά στον παραλογισμό της βίας και του εκφοβισμού στη σχολική κοινότητα, είμαι σίγουρη ότι εσείς, μαθήτριες και μαθητές, μπορείτε να αντιστρέψετε το αρνητικό κλίμα. Έχετε την δύναμη να δημιουργήσετε τις συνθήκες που σας αξίζουν, να επιλέξετε τις συμπεριφορές που σας εκφράζουν, να απομακρύνετε τα φαινόμενα που σας πληγώνουν και να επενδύσετε στις προσδοκίες που θα σας ολοκληρώσουν ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες.

Αγαπητά παιδιά,

Έχετε δίπλα σας συμμάχους να αγωνιστούν μαζί σας για να καταφέρετε να κάνετε την δική σας επανάσταση και να αντιμετωπίσετε έναν ύπουλο εισβολέα, έναν πολυπρόσωπο εχθρό. Και, ναι, θέλει επανάσταση, με την ετυμολογία της λέξης να μας καλεί να κρατήσουμε όρθιο το ανάστημά μας και να δηλώνουμε, με την παρουσία, τις πεποιθήσεις και τις πράξεις μας, την ανυποχώρητη αρχή μας ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία και στην ζωή μας.

Θα μου επιτρέψετε να είναι αυτό το μήνυμά μου προς εσάς, φέτος. Η επανάσταση του 1821 είναι μια ζωντανή και επίκαιρη συνθήκη, ένα παράδειγμα που φωτίζει τα σημεία των καιρών και μεις χρειαζόμαστε το φως.

Το καθαρό φως που πηγάζει και από την ορθόδοξη πίστη μας και δίνει, στην ημέρα, τον διπλό συμβολισμό.

Καλή πρόοδο και χρόνια πολλά!

Δείτε επίσης

Οι Ηρωες του 1821 ζωντανεύουν με Τεχνητή Νοημοσύνη από to sakidio – Video και Φύλλα Εργασίας 

Πιερρακάκης για σύστημα διορισμών, μόνιμους διορισμούς και αναπληρωτές, bullying στα σχολεία, βία στα Πανεπιστήμια 

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down-21 Mαρτίου: Οι ειδικοί μας μιλούν (video)

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση