Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή για έναρξη σχολικής χρονιάς: Εύχομαι καλή επιστροφή, ομαλή προσαρμογή, προσβάσιμη ένταξη, συμπεριληπτική εκπ/ση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή για έναρξη σχολικής χρονιάς: Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καλή και ομαλή προσαρμογή, καλή και καθολικά προσβάσιμη ένταξη και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!.

Μακρή για έναρξη σχολικής χρονιάς

Εναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-24 έχουμε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και οι μαθητές και οι μαθήτριες προσήλθαν στις σχολικές μονάδες της χώρας την πρώτη ημέρα για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή προέβη στο ακόλουθο μήνυμα.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, 

Μετά από τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που έπληξαν μεγάλο μέρος της χώρας και οι συνέπειές τους ταλαιπωρούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές, απείλησαν την ασφάλεια των πολιτών και κόστισαν ανθρώπινες ζωές, οδήγησαν σε τεράστια προβλήματα στις υποδομές και ανέτρεψαν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, σε αυτήν την χρονική στιγμή θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα σημάνει σήμερα με τον αγιασμό για την πλειοψηφία της σχολικής κοινότητας και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πληγείσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Αγοραστού και με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Αγαπητά παιδιά, 

έφτασε η ώρα που ξεκινά και φέτος το ταξίδι σας στη γνώση και στη μάθηση, στην ανακάλυψη και καλλιέργεια δεξιοτήτων και κλίσεων, στην ψηφιακή διάσταση της εκπαίδευσης, μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων παιδαγωγικών εργαλείων και σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για δημιουργική συνέχεια και παραγωγική αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές σας και τους εκπαιδευτικούς σας.

Από σήμερα, βρίσκεστε και πάλι με τους συνομηλίκους σας στο σχολείο, στο φυσικό χώρο κάθε παιδιού και κάθε εκπαιδευτικού, στο φιλόξενο και δυναμικό χώρο της εκπαίδευσης.

Εύχομαι καλή αρχή στην πρώτη τάξη, στην επόμενη τάξη, στο παλιό ή στο νέο σχολείο που σας υποδέχεται και φέτος!

Εύχομαι καλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον, καλή και ομαλή προσαρμογή, καλή και καθολικά προσβάσιμη ένταξη και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των τύπων σχολείων και όλων των βαθμίδων!

Ζέττα Μ. Μακρή

Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αρμόδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση

Δείτε σχετικά

Πιερρακάκης για έναρξη σχολικής χρονιάς: Εργαζόμαστε ώστε το σχολείο να γίνει πλήρως ψηφιακό 

Δείτε επίσης

Πρώτη ημέρα στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 | Τι προβλέπεται 

Παρουσίαση αναπληρωτών από ή προς τις πληγείσες περιοχές: Μπορούν επόμενη μέρα, όταν έχουν δυνατότητα πρόσβασης

Δικαιώματα διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων μαθητών | Τι ισχύει

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση