Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή-νέοι διορισμοί: Θα ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν γιατί είναι εκλογική χρονιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή-νέοι διορισμοί: Θα ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν γιατί είναι εκλογική χρονιά και υπάρχουν οι συνταγματικές απαγορεύσεις και περιορισμοί.

Μακρή-νέοι διορισμοί

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή μιλώντας σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” εδέχθη, μεταξύ άλλων, ερώτημα αναφορικά με τον προγραμματισμό νέων μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το 2023-24.

Απαντώντας η κα Μακρή διευκρίνισε πως οι διορισμοί αφορούν σε μόνιμους εκπαιδευτικούς και οι προσλήψεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Για ενδεχόμενους νέους διορισμούς ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

“οι διορισμοί αυτή τη χρονιά θα ξεκινήσουν αλλά δεν θα ολοκληρωθούν γιατί είναι εκλογική χρονιά και υπάρχουν οι συνταγματικές απαγορεύσεις και περιορισμοί”.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών είπε πως:

“προσλήψεις εννοείται θα γίνουν και θα γίνουν έγκαιρα όπως έγιναν και πέρσι, πολύ πιο νωρίς από όλες τις άλλες χρονιές γιατί ευθύνη μας είναι να είναι στελεχωμένες οι σχολικές μονάδες. Η διαδικασία ώστε να υποβάλλουν οι υποψήφιοι τα αιτήματά τους, να επιλέξουν τις περιοχές όπου θέλουν να πάνε και εν συνεχεία να γίνει η επιλογή θα είναι έτοιμη ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα”.

Η κα Μακρή μίλησε επίσης και για άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα όπως για την κριτική που δέχεται το ΥΠΑΙΘ αναφορικά με τη διαχείριση της έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων στα σχολεία και για τις υποδομές των σχολείων.

Σχολεία και κρούσματα γρίπης

Όπως είπε το κομμάτι αυτό αφορά εξ’ ολοκλήρου το Υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας πως “Ποτέ δεν κάναμε κάτι αντίθετο από αυτό που μας είπαν οι ειδικοί. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί η εκπαίδευση και να λειτουργεί με ασφάλεια”.

Επαναφορά μάσκας-απουσίες μαθητών

Δεν υπάρχει εισήγηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για επαναφορά της μάσκας  στους μαθητές δήλωσε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ, αναφέροντας πως “οι απουσίες αυτή την περίοδο δεν είναι περισσότερες απ’ ό,τι ήταν πέρυσι την αντίστοιχη εποχή”.

Υποδομές σχολείων

Με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα σε Νηπιαγωγείο του Νέου Ηρακλείου, η κα Μακρή τόνισε πως η κατασκευή των σχολείων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και η συντήρησή τους είναι ευθύνη των Δήμων που παίρνουν χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-νέο σύστημα διορισμών: Το ετοιμάζουμε-Eνίσχυση κοινωνικών κριτηρίων-Τι είπε για γραπτό διαγωνισμό 

Αίτηση θεραπείας κατά οριστικών πινάκων ΑΣΕΠ: Η διαδικασία και οι προθεσμίες της προσφυγής 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση