Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή στην ΕΡΤ: Συνάντηση με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για την Ειδική Αγωγή το απόγευμα-Αξιολόγηση-Πλατφόρμα stop bullying

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή στην ΕΡΤ: Συνάντηση με ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για την Ειδική Αγωγή το απόγευμα – Αξιολόγηση – Πλατφόρμα stop-bullying – Επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Μακρή στην ΕΡΤ

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” μίλησε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου το πρωί η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή για την λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελίας περιστατικών ενδοσχολικής βίας και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενημερώνοντας ότι σήμερα το απόγευμα επίκειται συνάντησή της στο Υπουργείο με τη ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με αντικείμενο θέματα Ειδικής Αγωγής.

Περιστατικά που καταγράφηκαν στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Περί τα 35 ήταν τα περιστατικά τα οποία είχαν καταγραφεί επώνυμα στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr έως το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι ανέφερε η κα Μακρή τονίζοντας ότι “περισσότερα στοιχεία δεν έχουμε και ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να έχουμε, γιατί όπως έχουμε πει πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα, εχεμύθεια, να νοιώθουν οι καταγγέλλοντες ασφάλεια, τα παιδιά να μην φοβούνται να υποστούν αντίποινα. Αρα αριθμητικά και μόνον και από ενδιαφέρον στατιστικό είναι αυτά που ξέρουμε”.

Η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ ανέλυσε το πρωτόκολλο που έχει να κάνει με τη διαδικασία της καταγγελίας στην Α/θμια και στη Β/θμια Εκπαίδευση αναφέροντας χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του σχεδίου για την καταπολέμηση της σχολικής βίας και εκφοβισμού “δεν θα ανεχθώ να πεταχτεί κάτι στο καλάθι”.

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Επιπροσθέτως η κα Μακρή αναφέρθηκε στην σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις αρχές και τέλος του καλοκαιριού, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο στοχεύει και στην πρόληψη του φαινομένου της σχολικής βίας με τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα

Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά είναι οι συνέπειες μιας συμπεριφοράς και είναι μέτρα που οι ειδικοί προτάσσουν ως συνέπειες για τα παιδιά, ανέφερε σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί τιμωρητικού πλαισίου αντιμετώπισης της σχολικής βίας.

Πως θα πληρώνονται από τους γονείς οι ζημιές στα σχολεία

Για τον τρόπο πληρωμής από τους γονείς των ζημιών των παιδιών τους στο σχολείο η κα Μακρή απάντησε ότι η δαπάνη θα είναι συγκεκριμένη θα γνωστοποιείται στους γονείς και θέλω να πιστεύω ότι οι γονείς θα την καταβάλλουν. Εαν τυχόν αντιδράσουν θα πληρώνονται όπως όλες οι οφειλές στο δημόσιο, μέσω της εφορίας.

Τι γίνεται με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Τέλος η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών λέγοντας ότι “σήμερα το απόγευμα έχουμε συνάντηση με τους συνδικαλιστές για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής”, προσθέτοντας ότι “Η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοσθεί και οι απεργίες κακώς στρέφονται κατά αυτής της διαδικασίας η οποία είναι επιβεβλημένη, καθότι είναι ο κλάδος που κατεξοχήν αξιολογεί άρα θα πρέπει και να αξιολογηθεί”, παραθέτοντας ως παράδειγμα αναγκαιότητας της αξιολόγησης περιστατικό εκπαιδευτικού στην Αλεξανδρούπολη.

Δείτε επίσης

Μέσω εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές από βανδαλισμούς μαθητών στο σχολείο 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση