Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μακρή-σχολεία: Τα μέτρα για την είσοδο των εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν είναι αντίποινα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μακρή-σχολεία: Τα μέτρα για την είσοδο των εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν είναι αντίποινα – Τι είπε για τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στον ΣΚΑΙ.

Μακρή-σχολεία

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέτα Μακρή για το άνοιγμα των σχολείων από Σεπτέμβριο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους κανόνες που θα ισχύουν για την είσοδο στα σχολεία εκπαιδευτικών και μαθητών και το νέο σχολείο.

Αναλυτικά είπε:
Για το άνοιγμα των σχολείων
 • Φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου λόγω αργίας στις 11 του μηνός Σεπτεμβρίου.
Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες εισόδου στα σχολεία
 • Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα προσδιοριστούν και θα εξειδικευτούν τις ημέρες που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων.
 • Με σαφείς κανόνες όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους οι οποίοι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.
 • Δεν πρόκειται για αντίποινα. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση.
 • Σ αυτή την κατηγορία δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
 • Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Για την επιστροφή στα σχολεία με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες
 • Οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.
 • Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα.
 • Θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.
Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία
 • Δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα.
Για τα Φροντιστήρια
 • Αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.
Για το νέο σχολείο

Θα υπάρχει δίχρονη προσχολική αγωγή που θα είναι σε όλη την επικράτεια, όπως και εκμάθηση αγγλικών στο νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, πρόληψη και ενημέρωση για φυσικές καταστροφές καθώς και δυνατότητα τα σχολεία να αποφασίζουν και μόνα τους.

Για τους διορισμούς εκπαιδευτικών
 • Είναι οι πρώτοι διορισμοί που γίνονται μετά από 12 χρόνια σημειώνονται πως συγκεκριμένα στον δικό της νομό είχαν να γίνουν διορισμοί τουλάχιστον 30 χρόνια.
 • Έρχονται να προστεθούν στους 4500 διορισμούς ειδικής αγωγής που γίνανε πέρυσι πρώτη φορά στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Δείτε επίσης

Ανοιγμα σχολείων Δευτέρα 13.09.2021-Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί και μαθητές-Τι θα ισχύσει στα ΑΕΙ
Ωράριο εκπαιδευτικών-γραμματειακό έργο: Τι ισχύει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας
Πτυχία ΤΕΙ: Δεν αποτελούν πτυχία ΑΕΙ αν αποκτήθηκαν προ του νόμου 2916/2001-Γνωμοδότηση ΝΣΚ
Αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση