Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαρινάκης: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαρινάκης: Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια – Η Δημόσια Διαβούλευση ολοκληρώθηκε με πάνω από 1.500 σχόλια τα οποία θα ληφθούν υπόψη  για τη βελτίωση του νομοσχεδίου.

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Η Δημόσια Διαβούλευση ολοκληρώθηκε με πάνω από 1.500 σχόλια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη  για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, δήλωσε επιπροσθέτως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

“Κατατίθεται σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα.

Η Δημόσια Διαβούλευση ολοκληρώθηκε με πάνω από 1.500 σχόλια τα οποία θα ληφθούν υπόψη προκειμένου για τη βελτίωση του νομοσχεδίου, χωρίς όμως να παρεκκλίνουμε από το πνεύμα του νομοσχεδίου. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι επιδιώκει το διάλογο με τους Φορείς και τους πολίτες.

Μέσα από το νομοσχέδιο από το οποίο το 70% αφορά στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο παρέχονται ελευθερίες στα Δημόσια ΑΕΙ και η χρηματοδότησή τους μέσα από τον προϋπολογισμό, το Ταμείο Ανάκαμψης και τι έκτακτες ενισχύσεις θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Στο νομοσχέδιο αποτυπώνονται οι προϋποθέσεις για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα με τα πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης”.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου την μεθεπόμενη Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024.

Δείτε επίσης

Διαβούλευση του νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου 

Μόνιμοι διορισμοί και στα ΚΕΔΑΣΥ με διάταξη στο ν/σ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Τράπεζα Θεμάτων στα Λύκεια ΕΝΕΕΓΥΛ: Διάταξη στο ν/σ για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια 

Εκτός έδρας και οδοιπορικά για Συμβούλους Εκπαίδευσης και Επόπτες Ποιότητας στο ν/σ για τα Πανεπιστήμια 

Κάλυψη αναγκών myschool 1.050.000 €: Για την υφιστάμενη λειτουργικότητα και την παροχή λογαριασμών στους εκπαιδευτικούς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση