Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθαίνω πριν σπουδάσω 2021: Διαδικτυακή διημερίδα για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθαίνω πριν σπουδάσω 2021: Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Φεβρουαρίου 2021 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου.

Μαθαίνω πριν σπουδάσω 2021
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

“Διαδικτυακά και με διευρυμένο ακροατήριο από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο θα διεξαχθεί φέτος στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2021 η εξαιρετικά επιτυχημένη ετήσια διημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω», που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου οι οποίοι προετοιμάζονται να επιλέξουν ΑΕΙ για τις σπουδές τους.

Η υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή της εκδήλωσης όπως τα προηγούμενα χρόνια, όταν πολλές εκατοντάδες μαθητές, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, κατέκλυζαν το Αμφιθέατρο Τελετών επί δύο ημέρες για να ενημερωθούν σχετικά με τα επιστημονικά πεδία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις, τον τρόπο φοίτησης, αλλά και τις δυνατότητες αποκατάστασης έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Τι θα περιλαμβάνει

Έτσι, φέτος η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη από τις 9 το πρωί στην πλατφόρμα «ΖΟΟΜ» και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αφηγήσεις εμπειριών από φοιτητές και αποφοίτους για τις σπουδές στο πανεπιστήμιο και την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Live streamings

Βρείτε εδώ τον σύνδεσμο για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης τις 9 το πρωί.

Βρείτε εδώ τον σύνδεσμο για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης επίσης τις 9 το πρωί.

Οι ερωτήσεις των μαθητών θα γίνονται μέσω «chat» στο «live streaming».

Πρόγραμμα παρουσιάσεων

– Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

09:00-09:30. Σας καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Προβολή βίντεο παρουσίασης του Πανεπιστημίου – Χαιρετισμός από τις Πρυτανικές Αρχές

09:30-10:30. Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

10:30-11:30. Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών

11:30-12:30. Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

12:30-13:30. Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

13:30-14:00. Σπουδές και Σταδιοδρομία: Γραφείο Διασύνδεσης

– Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

09:00-09:30. Σας καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Προβολή βίντεο παρουσίασης του Πανεπιστημίου – Χαιρετισμός από τις Πρυτανικές Αρχές

09:30-10:30. Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

10:30-11:30. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

11:30-12:30. Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

12:30-13:30. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

13:30-14:00. Σπουδές και Σταδιοδρομία: Γραφείο Διασύνδεσης

Δηλώσεις της κας Σοφίας Παναγιωτίδου

«Η αδυναμία διοργάνωσης του “Μαθαίνω πριν Σπουδάσω” διά ζώσης λόγω της πανδημίας, οδήγησε τα στελέχη της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην επιλογή του διαδικτύου ως μέσου επικοινωνίας με τους μαθητές.

Κάναμε την πρόκληση ευκαιρία και αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες διευρύνουμε το ακροατήριό μας περιλαμβάνοντας σε αυτό όχι μόνον μαθητές από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά από ολόκληρη την χώρα και επίσης από την Κύπρο», επισήμανε η Σοφία Παναγιωτίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης.

Η ίδια τόνισε ότι η εκδήλωση και φέτος διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Θεσσαλονίκης, ενώ την τεχνική υποστήριξη ανέλαβε το Τμήμα Στατιστικής, Μηχανοργάνωσης και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας”.

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση του Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δείτε επίσης
Άνθρωπος – Κοινωνία – Σειρές Επιστημονικής Φαντασίας: Κύκλος παρουσιάσεων από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΕΚΠΑ: 21 διαδικτυακές ομιλίες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση
100 υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων για σπουδές στο ΑΠΘ
100 Υποτροφίες Στέγης σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας 
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση