Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μάθημα Φυσικής στη Δευτεροβάθμια: Τι απάντησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ στη Βουλή περί υποβάθμισης του μαθήματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μάθημα Φυσικής στη Δευτεροβάθμια: Τι απάντησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ Ζ. Μακρή στη Βουλή σε Ερώτηση περί υποβάθμισης του μαθήματος, της Βουλευτή κας Α. Αλεξοπούλου.

Μάθημα Φυσικής στη Δευτεροβάθμια

Την Απάντηση σε Ερώτηση της Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κας Αναστασίας Αλεξοπούλου, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα “Διαρκής η υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”, κατέθεσε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή.

Η Υφυπουργός ΠΑΙΘ εν κατακλείδι σημειώνει πως οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο σύνολό τους, αυξήθηκαν κατά μία διδακτική ώρα.

Αναλυτικά η κα Μακρή στην απάντησή της κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

Στη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής από την Α΄ τάξη Γυμνασίου έως και την Α΄ τάξη Γενικού Λυκείου δεν παρατηρείται συνολική μείωση των ωρών διδασκαλίας, καθώς της μείωσης κατά μία ώρα εβδομαδιαίως του μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας της Α΄ Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) προηγήθηκε η εισαγωγή του μαθήματος της Φυσικής κατά μία ώρα εβδομαδιαίως στην Α΄ Γυμνασίου (ΦΕΚ 2121/Β’/ 28-8-2013).

Η κατάργηση της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) δεν επηρέασε την παρουσία του μαθήματος στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Λυκείου. Επιπρόσθετα, την κατάργηση του μονόωρου μαθήματος της Φυσικής Γενικής Παιδείας της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 193/Α’/17-9-2013) ακολούθησε η αύξηση των ωρών του μαθήματος της Φυσικής των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου από τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως σε έξι (6) ώρες εβδομαδιαίως (ΦΕΚ 2338/Β’/15-06-2020).

Συνακόλουθα, η αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ΄ τάξης Λυκείου καλύπτει την, κατά μία ώρα, μείωση 2 των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου (ΦΕΚ 2338/Β’/15-06-2020).

Συνεπώς, οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο σύνολό τους, αυξήθηκαν κατά μία διδακτική ώρα.

Δείτε επίσης

Τμήματα ένταξης-Οργανικές ΠΕ04: Δεν έχει απαντηθεί Επερώτηση για “αδικία στον υπολογισμό των οργανικών θέσεων ΕΑΕ” 

Κλείνει η Βουλή με την ψήφιση ν/σ του Υπ. Εσωτερικών: Πότε θα έχουμε ξανά νομοθετικό έργο | Χρονοδιάγραμμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση